Ειδησεογραφικό site

Επανέρχεται ο Κούλογλου: «Αν μπορούσα θα έφευγα από την ευρωομάδα»

92

Μια ημέρα μετά τη σύγκληση της ευρωομάδας του κόμματος κατά την οποία Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης «σφάχτηκαν» ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα και την παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία «άδειαζε» τον Παπαδημούλη αλλά δεν δεχόταν την παραίτησή του, ο Στέλιος Κούλογλου επανέρχεται στο θέμα, μέσω συνέντευξής του.

Μιλώντας σε ιστοσελίδα  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι αν υπήρχε η δυνατότητα να αποχωρήσει από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «θα το εξέταζε σοβαρά».
Κούλογλου: Έπεσα από τα σύννεφα

«Όταν το πόθεν έσχες του Δ. Παπαδημούλη κατέδειξε ότι τα διαμερίσματα που είχε αγοράσει είχαν ενοικιαστεί σε πρόσφυγες και μετανάστες, έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Δεν έχω προσωπικά μαζί του, ούτε έχω την παραμικρή φιλοδοξία να ηγηθώ της ευρωομάδας και να του πάρω τη θέση. Πιστεύω ότι όλη η ιστορία, έτσι όπως εξελίχθηκε, κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο και την πολιτική του ιστορία. Αλλά κάνει κακό και στην Αριστερά», σημειώνει ο κ. Κούλογλου αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τη στάση των υπόλοιπων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Αιχμές Κούλογλου και για τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές
«Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου, μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Αυτό ομολογώ με αποξένωσε από την ομάδα. Γιατί η δήλωση μου είχε στόχο να υπερασπίσω την αριστερά. Σταμάτησα έτσι να συνυπογράφω κάποιες κοινές ανακοινώσεις. Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας», κατέληξε

Τα σχόλια είναι κλειστά.