Ειδησεογραφικό site

Επαίσχυντες συμφωνίες «καίγονται» πολύ εύκολα

316

Η πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν διαμορφώνεται μέσα σε ιερούς ναούς. Πολλώ δε μάλλον αφού οι αριστεροί-κομμουνιστογενείς δεν προσεγγίζουν ούτε τους προαύλιους χώρους των εκκλησιών. Οι αποφάσεις -τις οποίες διαμορφώνουν και άτομα που, ενώ δεν έχουν επιστημονικές περγαμηνές, χρησιμοποιούνται ως «μπροστινοί» για να διεκπεραιώνουν περίεργες και ύποπτες δουλειές- εκπορεύονται μέσα από τα υπόγεια του Μαξίμου. Σήμερα, η πολιτική αποτυπώνεται πλήρως στο ποίημα του Άλκη Αλκαίου (μελοποιημένο από τον Θ. Μικρούτσικο) «Πιρόγα», που μιλάει για το «φαιό νταμάρι κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Αυτή είναι η αίσθηση που κυριαρχεί γύρω μας. Η χώρα έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο φαιό νταμάρι, το οποίο με άπειρα ψέματα και ταχυδακτυλουργικές κινήσεις επιχειρούν να μας παρουσιάσουν ως «Κήπο της Εδέμ». Ενορχηστρωτής όλης αυτής της επιχείρησης, ο ανερμάτιστος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, ενώ από την ημέρα που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο ακολουθεί τον τυχοδιωκτικό δρόμο -τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά-, εμφανίζεται μονίμως ως αθώα περιστερά» -δεν υπάρχει σκοπιμότητα στον συνειρμό- αποποιούμενος κάθε ευθύνη για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Η εμμονική επανάληψη της θέσης ότι για όλα φταίει το παλαιό κομματικό σύστημα παραβιάζει ανοιχτές θύρες και την απλή λογική για τους εξής λόγους: Τα περασμένα χρόνια, όταν ήταν στην εξουσία «το παλαιό σύστημα», η οικογένειά του μεγαλουργούσε, καθώς από την εποχή της Χούντας οι αδελφοί Τσίπρα (Παύλος και Ηρακλής) ήταν δύο έντιμοι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι με τα δημόσια έργα που κατασκεύαζαν απέκτησαν μεγάλη περιουσία. Το ίδιο διάστημα όλοι οι ΣΥΡΙΖΟσύντροφοί του σπούδαζαν κι έκαναν μεγάλες καριέρες υπό τη σκέπη του παλαιού συστήματος. Εάν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ελαφρά μνήμη, μπορεί να ρωτήσει τον μέντορά του Αλέκο Φλαμπουράρη ή τον φίλο του Νίκο Βούτση. Κάτι παραπάνω από εκείνον θα γνωρίζουν.

Και κάτι ακόμα σημαντικό. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέλαβε τα ηνία της χώρας από παρθενογένεση. Αφού επί μία πενταετία, από 2010 μέχρι να κερδίσει τις εκλογές του 2015, διέσπειρε άπειρα ψέματα (τα γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι Έλληνες), συνεχίζει ακριβώς το ίδιο τροπάριο τους ψεύδους ενώ κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου ήδη τέσσερα χρόνια (τα συμπληρώνει στις 25 Ιανουαρίου του 2019). Επομένως, έχει ένα παρελθόν βεβαρημένο, το οποίο είναι ήδη καταχωρημένο στις νωπές -ακόμα- σελίδες της Ιστορίας.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια συνέβησαν πολλά γεγονότα, εκ των οποίων τα περισσότερα με αρνητικό πρόσημο. Στο πρώτο διάστημα ίσως να υπήρχε μια κοινωνική ανοχή. Σήμερα όμως αυτή εξαντλήθηκε και περιορίζεται σε μειοψηφία, η οποία εμφορείται από τις αριστερές εμμονικές ιδεοληψίες. Είναι αυτοί που στην καθομιλουμένη τους αποκαλούμε «αγύριστα κεφάλια» και είναι απολύτως φυσικό τέτοια φαινόμενα να ενδημούν στους αγρούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι για ιδιοτελείς λόγους αλλά και γιατί πιστεύουν ότι ο ταχυδακτυλουργός Αλέξης μπορεί κάποια στιγμή να ανασύρει κάποιο λαγό από το καπέλο του.

Μια τέτοια επιλογή πάντως δεν την πιστεύουν ούτε οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του περιβάλλοντός του γιατί δεν έχουν να προτείνουν κάτι νέο και ρηξικέλευθο. Όλα τα χαρτιά που θα έδιναν μια νέα πνοή στην πορεία της κυβέρνησης έχουν χάσει την αξία τους επειδή τα συνέταξαν κάποιοι ημιμαθείς και άσχετοι πολιτικάντηδες. Σε ένα, μάλιστα, από τα «βαριά» αυτά χαρτιά, τα οποία επέσειε ο Τσίπρας πάνω από τα νερά της λίμνης των Πρεσπών, αποδεικνύεται τώρα περίτρανα ότι ήταν πλαστογραφημένη ιστορία της Μακεδονίας ενώ τα περισσότερα κείμενα τα υπαγόρευσαν ξένοι υποβολείς.

Η επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια δημιουργεί ήδη τεράστια προβλήματα με την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στους γείτονές μας, τα οποία θα τα βρίσκουμε πλέον από δω και στο εξής μπροστά μας. Ο δήθεν μειλίχιος Ζάεφ μιλάει για «μακεδονική γλώσσα» και για «Μακεδόνες του Αιγαίου» αιφνιδιάζοντας όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να λύσουν ένα πρόβλημα που ταλάνιζε -δήθεν- τη χώρα μας. Ουδέν ψευδέστερον. Η Ελλάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους Βόρειους γείτονες, απλώς το πρόβλημα ήταν μόνο στα μυαλά όσων κυβερνούν σήμερα.

Από την καθοδήγηση που πήραν ο Τσίπρας και οι όμοιοί του στα κομματικά σχολεία ποτίστηκαν με ανόητες και άθλιες απόψεις ότι η Ελλάδα είναι μεγαλοϊδεατισμός κι έχει -δήθεν- βλέψεις εναντίον άλλων λαών που εγκαταβιούν στην περιοχή. Με αυτές τις ιδέες που γαλουχήθηκαν πίστεψαν ότι η εξωτερική πολιτική μπορεί να διαμορφώνεται με καφενόβιες συζητήσεις και όχι με τη γνώση των διεθνών θεμάτων. Και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα με τις προκλήσεις Ζάεφ και τις επαίσχυντες αποφάσεις του Ράμα, ο οποίος αρπάζει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο, ο Τσίπρας δείχνει αμήχανος και ανήμπορος να αντιδράσει σε όλα αυτά που γίνονται. Και δεν αφορούν μόνο τα βόρεια σύνορά μας αλλά και τα ανατολικά από όπου ο Ερντογάν και τα τσιράκια του εκτοξεύουν κάθε μέρα απειλές.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις Ζάεφ που καταπίνει αμάσητες ο Τσίπρας, το καραβάνι που τον ακολουθεί και κάποιοι παρακεντέδες βουλευτές άλλων κομμάτων, την απάντηση την δίνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος προειδοποίησε ότι με άσκηση βέτο δεν θα επιτρέψει να αναγνωριστεί η λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα» από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει. Η Ιστορία που προβάλλει ο Ζάεφ δεν ίσχυε πριν από το 1944. Ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει και εδάφη της Βουλγαρίας και αύριο ο Ζάεφ μπορεί να θελήσει να ορίσει βουλγάρικη διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό». Ένα απλό μάθημα στον ανιστόρητο Τσίπρα και τους ομοίους του

Τα σχόλια είναι κλειστά.