Ειδησεογραφικό site

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Μπουτάρη-Καλαφάτη

68

«Είσαι αγενέστατος» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης –  Η συνεδρίαση διακόπηκε μετά και την αποχώρηση του κ. Καλαφάτη

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σημειώθηκε ανάμεσα στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αιτία της έντασης ήταν η στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τον «Κλεισθένη» στην ΚΕΔΕ, που προκάλεσε και την αντίδραση του κ. Καλαφάτη.

Όπως αναφέρει το voria.gr, που δημοσίευσε και τα σχετικά βίντεο, τα αίματα «άναψαν» με αφορμή τα δύο ψηφίσματα – προτάσεις για τη θέση του δήμου όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, που είχαν συζητηθεί στην περασμένη συνεδρίαση.

Ο κ. Καλαφάτης διαμαρτυρήθηκε έντονα καθώς ο κ. Μπουτάρης δεν κατέθεσε κανένα από τα δύο ψηφίσματα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, όπως έγινε σήμερα γνωστό τα δύο ψηφίσματα δεν εγκρίθηκαν με 17 ψήφους το καθένα, αλλά καταψηφίστηκαν με 19 ψήφους (δυο αρνητικοί ψήφοι από την Λαϊκή Συσπείρωση).

Ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση για να εξεταστούν τα πρακτικά, θέτοντας ζήτημα λειτουργίας και απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ή λέμε ψέματα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μιλάμε για ένα ζήτημα κορυφαίο. Δεν μπορείτε να μας βγάλετε τρελούς», ανέφερε. Όταν η πρόεδρος Καλυψώ Γούλα τον ρώτησε το λόγο της διαμαρτυρίας του, ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι «ενώ είχε παρθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι ο κύριος δήμαρχος θα πάει στη συνεδρίαση στην Αθήνα με αυτά τα δύο ψηφίσματα, από 17 ψήφους, τώρα έρχεστε και μας λέτε ότι δεν ισχύουν». Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η παράταξή του αποχωρεί, καθώς νιώθει «προσβεβλημένη από τη διαδικασία».

«Είσαι αγενέστατος»

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι ανάμεσα στον κ. Καλαφάτη και τον κ. Μπουτάρη.

«Είσαι αγενέστατος», του είπε ο κ. Μπουτάρης, με τον κ. Καλαφάτη να απαντά: «Εγώ; Εσύ μας έχεις καθυβρίσει στα δημοτικά συμβούλια».

«Και εσύ το ίδιο έχεις κάνει… Κυρία πρόεδρε ο κ. Καλαφάτης εμποδίζει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν αφήνει να μιλήσει ο δήμαρχος. Λυπάμαι πολύ για την συμπεριφορά του. Ότι δεν τον συμφέρει – δεν θέλει να το ακούσει. Δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι διοικούσα παράταξη. Είναι ντροπή σου κ. Καλαφάτη», συνέχισε ο κ. Καλαφάτης, με το δεύτερο να ανταπαντά: «Μισή δική μου και μισή δική σου».

Λίγο αργότερα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στα δύο ψηφίσματα, λέγοντας ότι φεύγοντας είχε την εντύπωση ότι και τα δύο ήταν αρνητικά και ως εκ τούτου κατέθεσε στην ΚΕΔΕ τη δική του θέση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.