Ειδησεογραφικό site

Ένταση στη Βουλή για τις τροπολογίες Πολάκη για ΚΕΕΛΠΝΟ – «Δεν αποσύρω τίποτε» απαντά

89

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έφερε προς ψήφιση και με τις οποίες η ΝΔ καταγγέλλει πως επιχειρείται η εκ των υστέρων νομιμοποίηση δαπανών πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠNΟ. Δαπανών τις οποίες ελέγχει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και τις οποίες με πρωτοβουλία του ο Παύλος Πολάκης επιδιώκει να νομιμοποιήσει όπως κατήγγειλαν οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Ιάσων Φωτήλας και Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε ο κ. Φωτήλας στην επίμαχη παράγραφο 1203 η κυβέρνηση και ο κ. Πολάκης «έρχονται και χαρίζουν όλα τα χρέη που υπάρχουν … Εμείς υποστηρίζουμε πως αυτή η τροπολογία είναι φωτογραφική κι αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία. Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει καταγγελία ενώπιον εισαγγελέα διαφθοράς και διενεργείται έλεγχος. Κι ενώ εξελίσσεται δικαστική διαδικασία εσείς τελειώνετε το θέμα. Επειδή ΄/όμως ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη σας παρουσιάζουμε την Έκθεση λογιστηρίου Κράτους. Αντί να είναι μια ανεξάρτητη έκθεση αυτή έχει ένδειξη …ΚΕΕΛΠΝΟ» τόνισε ο κ. Φωτήλας εγκαλώντας το υπουργείο Υγείας πως υποκατέστησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφήνοντας το ΚΕΕΛΠΝΟ να υπαγορεύσει την έκθεση.

Αντίστοιχα και ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε:

«Υπάρχει ηθικό ζήτημα με την καταγγελία των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ…θα έλθουμε να ψηφίσουμε ενώ υπάρχει δικογραφία για μη σύννομες δαπάνες; Θα ψηφίσουμε ενώ υπάρχει έλεγχος σε εξέλιξη; Δεν μπορεί να αποφανθεί η Βουλή ενώ βρίσκεται δικογραφία στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς…». Και συνέχισε: «Δεν μπορούσαν να γίνονται δαπάνες με απευθείας αναθέσεις ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι στο δημόσιο λογισμικό από το 2015! Η διάταξη είναι φωτογραφική ενώ υπάρχει ανοικτή δικαστική διαδικασία. Να αφήσουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη…και μετά να ψηφίσουμε. Είναι ζήτημα τιμής για το Κοινοβούλιο να αποσυρθεί η σχετική διάταξη».

Παύλος Πολάκης: «Δεν αποσύρω τίποτα»

Με τη σειρά του ο Παύλος Πολάκης αντεπιτέθηκε κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως είναι όργανο ιδιωτικών συμφερόντων. Χωρίς να απαντήσει τίποτα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις καταγγελίες για υπέρογκες δαπάνες, μίλησε για «αγώνα κατά των ιδιωτών της φύλαξης και της καθαριότητας» που υπηρετεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

«Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε διαγωνισμό για τους εργολάβους ξανά. Δίνουμε παράταση ένα, δυο τρεις μήνες. Μας εξωθούν εμμέσως να προκηρύξουμε διαγωνισμούς υπέρ των εργολάβων. Δεν θέλουμε να κάνουμε όμως διαγωνισμούς…Δεν αποσύρω τίποτα. Δεν είναι τίποτα αντισυνταγματικό. Η τροπολογία μειώνει τις δαπάνες…». Βέβαια ο αναπληρωτής υπουργός δεν απαντά κάτι για το γεγονός πως επί δυόμιση χρόνια δεν μείωσε τις δαπάνες αυτές και τώρα με τροπολογία τις καλύπτει.

Ο κ. Πολάκης πάντως δεν αναφέρθηκε καθόλου στους ελέγχους από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κατά της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ επιτιθέμενος κατά του καταγγέλλοντος προέδρου των Εργαζόμενων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.