Ειδησεογραφικό site

Ένταση και επεισόδια από τη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

159

Φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Πανεπιστημίου – Κυνηγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις και χημικά  στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη όπου έγιναν και τέσσερις προσαγωγές

Ένταση επικρατεί περίπου από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στη μαθητική πορεία. Νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, ενώ οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου- λάμψης.  Τα επεισόδια στην Αθήνα δεν πήραν έκταση και μισή ώρα μετά την εκδήλωσή τους η κατάσταση εκτονώθηκε.

epissd5
epissd6
epissd7
tedtfew
epissd2
epissd1

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια όμως, ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της μαθητικής πορείας. Τα επεισόδια γίνονται στην Αριστοτέλους και στην παραλιακή λεωφόρο.
Σύμφωνα με το voria.gr oμάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το seleo.gr  επεισόδια επεκτάθηκαν  στην οδό Μακεδονικής Αμύνης.

Αντιεξουσιαστές βρίσκονταν στην κατάληψη Mundo Nuevo, στην οδό Ολύμπου, και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε φραγμό.

Μαθητές πέταξαν  πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν  με τη χρήση κρότου-λάμψης και χημικών.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν  αποπνικτική.  Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, αρχικά δυνάμεις των ΜΑΤ αιφνιδίασαν τους κουκουλοφόρους που πραγματοποιούσαν πορεία, μετά τη μαθητική κινητοποίηση για τη Μακεδονία, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού και προσήγαγαν μια ανήλικη.

Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ακόμα νεαρών (2 αγόρια και ένα κορίτσι).

thes1
thes2
thes3

Τα σχόλια είναι κλειστά.