Ειδησεογραφικό site

Ένοχοι Άκης-Βίκη και άλλοι 14 για τις «χρυσές μίζες» – Θα επιστρέψει στη φυλακή;

39

Ένοχοι, όπως ακριβώς και πρωτόδικα, κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι 15 συγκατηγορούμενοί του για το σκάνδαλο των «χρυσών μιζών» κατά την υπογραφή συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πλέον με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του δευτεροβαθμιου δικαστηρίου επί των ποινών, που αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστήριου κρίθηκαν – έπειτα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας – ένοχοι όπως και σε πρώτο βαθμό οι:

Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου,Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης,Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη,Ιωάννης Σμπώκος, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα,Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μόλντενάουερ, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος. Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Επιπλέον με την απόφασή του το δικαστήριο μείωσε το ποσό του ξεπλύματος από τα 40 στα 10 εκατ. ευρώ τόσο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και για τον άλλοτε  γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο. Παράλληλα  αφαίρεσε και μία επιμέρους πράξη του κατηγορητηρίου για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου

Από την αίθουσα του δικαστηρίου απούσα ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μόλντενάουερ καθώς και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους

Η αυλαία της δίκης αναμένεται να πέσει την ερχόμενη Τετάρτη οπότε αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών που θα κρίνει αν και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα επιστρέψουν στη φυλακή  και ποιοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν ελεύθεροι τη ζωή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.