Ειδησεογραφικό site

Ενίσχυση σε ζητήματα πρόληψης πυρκαγιών ζητά ο Δήμος της Πάτρας

690

Την ενίσχυση του δήμου Πατρέων με οικονομικούς πόρους και προσωπικό, για την εκτέλεση εργασιών που αφορούν στην πρόληψη πυρκαγιών, ζητά ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με επιστολή που έστειλε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, αυτό έγινε με αφορμή, «την μεγάλη καταστροφή από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.»

Όπως λέει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, «δίνονται αρμοδιότητες στην τοπική διοίκηση, χωρίς την διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για προληπτικούς καθαρισμούς στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, ενώ λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ο δήμος μας οδηγείται σε οριακή λειτουργία.»

Παρ΄ όλα αυτά, συνεχίζει ο κ. Πελετίδης, «καλύπτουμε σε μεγάλο βαθμό με αυτοθυσία των εργαζομένων μας αστικά και περιαστικά άλση, δασύλλια, πάρκα, πλατείες, κατασκηνωτικούς χώρους, καθώς και τεράστιους κοινόχρηστους χώρους.»

Όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «απαιτείται προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού, η γενναία χρηματοδότηση του δήμου και η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.»

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος θέτει και το θέμα των υποχρεώσεων που έχουν οι πολίτες. Όπως αναφέρει, «έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως προβλέπει ο νόμος, και το ζήτημα με την καθαριότητα των ιδιωτικών χώρων, οι ιδιοκτήτες των οποίων, δεν συμμορφώνονται με τις ειδοποιήσεις μας και έτσι καλείται ο δήμος να τα καθαρίσει, αλλά με τις υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού και πόρων, αυτό είναι αδύνατο.»

Ακόμη, ο δήμαρχος ζητά την ενίσχυση της Πυροσβεστικής και της Δασικής υπηρεσίας, καθώς και την ίδρυση δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού.

Στην ιστοσελίδα του δήμου Πατρέων υπάρχουν οδηγίες προς τους πολίτες για τους υπαίθριους χώρους συγκέντρωσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, στο κέντρο της Πάτρας έχουν οριστεί 14 ανάλογοι χώροι που είναι πλατείες, γήπεδα, δημοτικοί χώροι στάθμευσης, καθώς και ο χώρος που περιβάλλει τον ναό του Αγίου Ανδρέα. Εχουν οριστεί ανάλογοι χώροι σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, τις τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς καθως και οδοί διαφυγής πεζών από κεντρικούς χώρους καταφυγής προς το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.