Ειδησεογραφικό site

Ελένη Τοπαλούδη: Έγκλημα και τιμωρία για τους δυο κατηγορούμενους – Έρχονται και άλλες διώξεις

61

Μια δίκη που κράτησε πέντε μήνες. Πέντε βασανιστικούς μήνες για την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη. Της 20χρονης Ελένης που βιάστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από έναν 21χρονο και έναν 23χρονο το 2018 στην Ρόδο.

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε τους δυο κατηγορούμενους σε ισόβια για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα για τον βιασμό της.

Η απόφαση έγινε δεκτή με συνθήματα τα οποία ακούγονταν επί πολύ ώρα έξω από το Εφετείο της Αθήνας. «Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη» ακούγονταν με τη μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας να ξεσπάει σε λυγμούς. Μάλιστα η κα Κυριακή πλησίασε τους συγκεντρωμένους φεύγοντας από το δικαστήριο και φώναξε μαζί τους συνθήματα.

«Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, στο 1,85 που ήταν η Ελένη μας ή μάλλον εκεί ψηλά στον ουρανό που είναι η Ελένη μας», είπε μετά το τέλος της δίκης ο τραγικός πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και ευχήθηκε καμία άλλη μάνα να μην χάσει το παιδί της.

Από την πλευρά της, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας είπε: “Κάνω έκκληση στους πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια… Να αλλάξουν τους νόμους και να στηρίζουν τις οικογένειες των θυμάτων και όχι τους δολοφόνους”.

Για την εισαγγελέα τόνισε πως είναι άξια και ενημερωμένη. “Να μην καταφέρονται εναντίον της γιατί είναι πολύ μικροί στο ανάστημα όλοι αυτοί”, συμπλήρωσε.

Η νέα εξέλιξη για τους δυο κατηγορούμενους
Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στην εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασής του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδής βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος στον 23χρονο καταδικασθέντα Ροδίτη. Ακόμη για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Η εισαγγελέας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη, όπως και της αδελφής του 21χρονου αλβανικής καταγωγής. Τέλος η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη. Ως προς το σκέλος αυτό το δικαστήριο δέχθηκε την πρότασή της

Τα σχόλια είναι κλειστά.