Ειδησεογραφικό site

Έλενα Οικονόμου: Βρήκε καράβι στον στίβο της μουσικής

240

Ξεκινώντας ως αθλήτρια στους δρόμους ταχύτητας, η Έλενα Οικονόμου δεν φανταζόταν πόσο γρήγορα θα βρισκόταν στα τηλεοπτικά πλατό κι από εκεί πρωταγωνίστρια σε ταινίες μικρού μήκους μέχρι τις προτάσεις για τις μεγάλες πίστες. Μετά από μια μεγάλη αποχή από τα μουσικά δρώμενα, σήμερα η Έλενα Οικονόμου επιστρέφει με το νέο της τραγούδι με τίτλο «Βρες καράβι». Θεωρεί ότι το ταλέντο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, ωστόσο ρόλο παίζουν οι γνωριμίες και η τύχη. Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της είναι η αγάπη για τα ζώα και εθελοντικά προσπαθεί να δώσει αγάπη στα αδέσποτα.

του Κώστα Τσαγκαράκη

Πόσο σημαντικό είναι το τραγούδι στη ζωή σου, Έλενα;

Όταν νιώθω σφίξιμο στο στομάχι τραγουδάω και ηρεμώ, όταν πάω στον γιατρό να δώσω αίμα πάντα σιγομουρμουρίζω έναν σκοπό και μου φεύγει ο φόβος. Όταν έχω άγχος ή στενοχώρια, τραγουδάω και νιώθω καλά, όταν είμαι έξαλλη σφυρίζω έναν σκοπό για να πέσουν οι παλμοί μου… Όλο αυτό από μόνο του ομολογεί το πόσο σημαντικό κι απαραίτητο μού είναι το τραγούδι.

Θα ήθελες να ξανακάνεις τηλεόραση ή και κινηματογράφο; Το έχεις επιδιώξει;

Δεν το επιδίωξα ξανά. Πιστεύω πως για να πετύχεις σε κάτι πρέπει να δώσεις όλη σου την προσοχή σε έναν μόνο τομέα… Πρέπει να ομολογήσω όμως πως η τηλεόραση μού ταιριάζει γιατί την έχω δοκιμάσει και τη γνωρίζω καλά και θεωρώ πως έχει πολλά κοινά με το τραγούδι όπως καλή διάθεση, αμεσότητα, επαφή με το κοινό.

Γνωρίζουμε την αγάπη σου για τα ζώα όπως επίσης και το γεγονός ότι προσφέρεις εθελοντική εργασία για τα αδέσποτα.

Τα ζώα για μένα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου, αδεσποτάκια και μη. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το τραγούδι ασχολήθηκα επαγγελματικά και με την κλινική δίαιτα σκύλου και γάτας, δηλαδή με τροφές για ευπαθή ζωάκια αλλά και υγιή που θέλουν οι ιδιοκτήτες τους να τα ταΐζουν όσο πιο υγιεινά γίνεται. Είμαι φανατικά κατά της βίαιης συμπεριφοράς προς εκείνα. Είμαι η φωνή τους, όσο μπορώ, μιας κι εκείνα πέρα από το μαγικά άκακο βλέμμα τους δεν έχουν άλλη φωνή. Γίνομαι έξαλλη με τα βαρελόσπιτα, με τις φόλες, με την εγκατάλειψη… Ωστόσο όσο ζω, θα μιλάω γι’ αυτά! Επίσης, έχω θυμό με τους δήθεν φιλόζωους που χαϊδεύουν το δικό τους ζωάκι και κλοτσούν του διπλανού και τόσα άλλα που χρειάζεται πολύ μελάνι για να εκφραστώ πλήρως. Όσον αφορά στον εθελοντισμό μου και όλων των άλλων ανθρώπων που τα αγαπούν, ένα θα πω μονάχα… Όταν προσφέρεις, το κάνεις βουβά, με αγάπη και δεν έχεις λόγο να το διατυμπανίσεις. Όσο ζω, θα είναι κομμάτι της ζωής μου!

Πιστεύεις ότι γίνονται αρκετά για τα αδέσποτα στη χώρα μας; Έχουμε συνείδηση φιλοζωική;

Ελάχιστα… αν και η τελευταία δεκαετία απέδειξε πως υπάρχει βελτίωση κι ελπίδα. Δυστυχώς, όμως αυτή η καλυτέρευση αντιλαμβάνομαι πως έχει ταβάνι εφόσον υπάρχουν φιλοζωικές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Άλλος ένας θεσμός που υπολειτουργεί.
Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα αδεσποτάκια αλλά και με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στις αναπαραγωγικές μονάδες που εκτρέφονται για να καταλήξουν να θανατωθούν πάλι με άσχημο τρόπο. Βεβαίως, δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με τη βιομηχανία κρέατος γιατί τα κέρδη τους είναι τεράστια, καθώς και η δύναμη τους, αλλά είμαι πεπεισμένη πως υπάρχουν τρόποι ώστε να προσφερθεί σε όλα αυτά τα ζώα ένα μη επώδυνο παρόν.
Κατά τη γνώμη μου, σοβαρή κρατική μέριμνα δεν υπάρχει και τώρα αρχίζει δειλά δειλά να χτίζεται η φιλοζωική συνείδηση στα σχολεία. Εύχομαι πραγματικά σε 20 χρόνια να δούμε αποτέλεσμα.
Επίσης, να δώσω και μία συμβουλή… πως ακόμη κι αν δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε τροφή για τα αδεσποτάκια, τουλάχιστον ας δίνουμε το περίσσευμα του φαγητού μας που απομένει στην κατσαρόλα μας… και βεβαίως τις ζεστές μέρες να αφήνουμε ένα μπολάκι με νεράκι έξω από την είσοδο του σπιτιού μας σε σκιερό μέρος. Θα τα βοηθήσουμε ακόμη κι έτσι!

Για να επιστρέψουμε στα μουσικά, αρκεί το ταλέντο για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο;

Το ταλέντο θα σε κρατήσει στον χρόνο. Για να μπεις στον χώρο όμως βασικός παράγοντας είναι οι γνωριμίες κι έπειτα το κατά πόσο τυχερός θα σταθείς… Και επίσης οι μουσικές επιλογές που θα κάνεις να σου ταιριάζουν… να είσαι εσύ!
Όμως το σημαντικότερο όλων είναι να σε αγαπήσει ο κόσμος, να εκτιμήσει και την προσωπικότητά σου πέρα από τα τραγούδια σου, να μπορεί το κοινό να ταυτιστεί μαζί σου.

Και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στο άμεσο μέλλον θέλω να συνεχίσω την προώθηση του τραγουδιού μου «Βρες Καράβι», που κυκλοφόρησε από τη MINOS ΕΜΙ σε μουσική δική μου και στίχους Μανώλη Κοζάο γιατί είναι μία προσπάθεια που θα σηματοδοτήσει τη βάση για το δισκογραφικό ξεκίνημά μου που τόσο θέλω να καταφέρω! Επίσης, ξεκίνησα ήδη να μπαίνω στη διαδικασία ηχογράφησης του επόμενου κομματιού μου, όπου και ανυπομονώ. Μακροπρόθεσμα σχέδια δεν θέλω να κάνω γιατί, όσες φορές το προσπάθησα, η ζωή ήρθε και μου ανέτρεψε τα πάντα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.