Ειδησεογραφικό site

El Pais: H Ελλάδα υποκύπτει και αναγκάζει και την Ευρώπη να υπαναχωρήσει

34

Την υπάρχουσα κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη περιγράφει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα «El Pais» λέγοντας πως η Ελλάδα τελικά υπέκυψε στις πιέσεις του Eurogroup εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας και των εντάσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η Αθήνα «χρειάζεται να επεκτείνει το δανειακό πρόγραμμα», προκειμένου να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη ευχέρεια ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Σε περίπτωση που το αίτημα της Ελλάδας πληροί τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, θα προκηρυχθεί έκτακτη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι θα υπάρχουν προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις, τις οποίες ωστόσο δεν ανέφερε, με την πλευρά του Eurogroup πάντως να έχει μιλήσει ξεκάθαρα, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να δώσουν σημειολογικές νίκες στην Ελλάδα και να παρέχουν ακόμη και κάποια ευελιξία, όμως θέλουν μια επί της ουσίας νίκη.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η Ελλάδα υποκύπτει και αναγκάζει και την Ευρώπη να υπαναχωρήσει, να δώσει πολιτικές και οικονομικές παραχωρήσεις σε μια χώρα που έχει απολέσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της και η διάσωση της οποίας δεν έχει συμβάλει στη μείωση του δημοσίου χρέους και της ανεργίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.