Ειδησεογραφικό site

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος – Ολο το παρασκήνιο

178

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, ενώ από την Πειραιώς τον κατηγορούν ότι υπηρετεί προσωπική ατζέντα, ενώ είχε ταχθεί και κατά των εκλογών που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή  Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»».

Το τελευταίο διάστημα δεν είχαν περάσει απαρατήρητες από την Πειραιώς, οι συχνές φιλο-συριζαικές παρεμβάσεις του Κωνσταντίνου Μίχαλου τόσο υπέρ της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος ,που επιτεύχθηκε στο eurogroup, όσο και οι τοποθετήσεις του υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και οι επαφές που είχε αναπτύξει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ με πολλά κυβερνητικά στελέχη. Το τελευταίο περιστατικό που εξόργισε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν το μυστικό ραντεβού του Κ. Μίχαλου με τον Νίκο Παπά στο Ζάππειο, ραντεβού που αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Μίχαλος: Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση

Σε δήλωσή του, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτήρισε αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική την απόφαση και τη διαδικασία της διαγραφής του.

«Αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του. Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία», καταλήγει στη δήλωσή του.

Αναλυτικά:

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

1.      Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
2.      Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
3.      Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
4.      Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
5.      Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του  έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος  πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Τι είχε πει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος για την συμφωνία των Πρεσπών

Μια ημέρα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει αισιόδοξος για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ. Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μίχαλος στοιχειοθέτησε την αισιοδοξία του για βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών επισημαίνοντας ότι «οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, η τεχνογνωσία που θα χρειαστεί (στο πλαίσιο αυτό), βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για επενδύσεις ένθεν κακείθεν».

Αναφερόμενος στην κριτική που έχει ασκηθεί στη συμφωνία, είχε τονίσει: «’Εχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ώς απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος».

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε πρόσφατα ταχθεί και υπερ της συμφωνίας στο Eurogroup την οποία είχε χαρακτηρίσει ιστορική.

«Σε καμία περίπτωση εμείς, ως χώρα δε θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στις αγορές να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας προκειμένου να πετύχουμε στο διηνεκές, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, χαμηλά επιτόκια δανεισμού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δήλωσή του για την συμφωνία εξόδου της Ελλάδας από τα Προγράμματα Στήριξης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τo Eurogroup δήλωσε:

«Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε στο twitter οτι στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν Δούρειοι Ιπποι.

Δούρειος Ιππος του ΣΥΡΙΖΑ

Μια μυστική συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην Αίγλη Ζαππείου, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, έβαλε φωτιά σε σενάρια και σίγουρα επίσπευσε την διαγραφή του από τη ΝΔ.

Την φωτογραφία από την συνάντηση των δύο ανδρών δημοσίευσε η εφημερίδα Παραπολιτικά και ερμήνευσε το ραντεβού ως φλερ του Μεγάρου Μαξίμου με δυσαρεστημένους της κεντροδεξιάς, σε μια προσπάθεια να διασπάσει το εκλογικό ακροατήριο της Φιλελεύθερης Παράταξης.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Νίκος Παππάς, έχει αναλάβει συγκεκριμένο παρασκηνιακό ρόλο, στοχεύοντας στην δημιουργία ενός νέου φορέα, ικανού να ανακόψει την αυτοδύναμη τροχιά της Ν.Δ. και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο κ. Μίχαλος, θα είναι το πρόσωπο, κάτω από το οποίο θα στρατευθούν οι Κατερίνα Παπακώστα, Ευάγγελος Αντώναρος και Νίκος Καραχάλιος, οι οποίοι έχουν πυκνώσει τις δημόσιες διαφοροποιήσεις τους, από την ηγεσία της Ν.Δ.
Η περίπτωση Μίχαλου, φαίνεται να ενθαρρύνεται και από επιχειρηματία, που εσχάτως έχει αναπτύξει στενή σχέση προσωπικά με τον πρωθυπουργό, ανέφερε.

Βερναρδάκης: Η διαγραφή δείχνει πόσο ακροδεξιά κινείται η ΝΔ

Τη διαγραφή Μίχαλου σχολίασε μέσω Twitter ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Η επιλογή διαγραφής από την ΝΔ ενός φιλελεύθερου επιχειρηματικού στελέχους, όπως ο Κ. Μιχαλος, δείχνει πόσο ακροδεξιά κινείται αυτήν τη στιγμή το κόμμα αυτό…», έγραψε ο υπουργός Επικρατείας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.