Ειδησεογραφικό site

Εκτός εφημερίδας «Τα Νέα» η Έλενα Ακρίτα -Δεκτή η παραίτησή της

115

Επιστολή παραίτησης στον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» απέστειλε η Ελενα Ακρίτα μετά τη μη δημοσίευση άρθρου της στο φύλλο του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της Ε. Ακρίτα έχει γίνει δεκτή από την εφημερίδα.

Η δημοσιογράφος αναφέρει σε ανάρτησή της:

«Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί. «Γείτονες» συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημερίδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.
‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου.
Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.

Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Εγώ φοράω τα κόκκινα γοβάκια μου και κλείνω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Την αγάπη μου στους συναδέλφους που παραμένουν.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα».

Το Σάββατο, η κ. Ακρίτα είχε γράψει στο προφίλ της στο Facebook, πως κείμενο για τη στήλη της που δημοσιεύεται κάθε Σάββατο «λογοκρίθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας και, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, δεν δημοσιεύεται». Στον προσωπικό της λογαριασμό ανήρτησε και το άρθρο που δεν δημοσιεύτηκε με τίτλο «Το σπίτι του Τσίπρα…Και το σπίτι του κρεμασμένου», στο οποίο δικαιολογούσε απόλυτα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το εξοχικό στο Σούνιο.

Δηλώσεις συμπαράστασης στην Έλενα Ακρίτα εξέφρασαν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.