Ειδησεογραφικό site

Έξω ο κομματισμός από την ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ!

98

Με σεβασμό στα ιδεώδη του πολιτισμού μας και των ιστορικών παραδόσεων της Κρήτης, μια ομάδα που ασχολούμαστε επί χρόνια με το πολιτιστικό κίνημα μαζί με μία μεγάλη μερίδα των Κρητικών του Λεκανοπεδίου που έχουμε κοινές αγωνίες, οραματιζόμαστε μία Παγκρήτια Ενωση ανοιχτή και οχι απομονωμένη και κλειστή, όπως είναι σήμερα .

Εμείς θέλουμε μια Παγκρήτια να ανταποκρίνεται στην ιστορία του τόπου μας, στις Αξιακές Αρχές του και να αγκαλιάζει όλους τους Κρητικούς και τις Κρητικές .
Μόνο με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ο συγκρητισμός .
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο κατά την οποία η Παγκρήτιος έχει χάσει τη συνοχή της και επαναλαμβάνοντας τα λάθη της τελευταίας δεκαετίας όπου η Παγκρήτιος έχει μετατραπεί σε πεδίο κομματικών αναμετρήσεων .

Ήδη έχουν δηλώσει δυο συνδυασμοί ότι κατεβαίνουν στις εκλογές με δυο χωριστά ψηφοδέλτια. Παρόλου που και οι δυο προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο δεν μπορούν να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν. Κατά τα αλλά δηλώνουν ότι θα ενώσουν τους κρητικούς μοιράζοντας όμως υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Αν πράγματι πιστεύουν στο Συγκρητισμό γιατί δεν δέχονται να σχηματιστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και να είμαστε όλοι μαζί ;

Δυστυχώς οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εμμονή τους να κάτσουν στην καρέκλα του προέδρου δεν τους επιτρέπει να δεχτούν την πρόταση που έγινε προ τριμήνου για τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου που να ενώνει όλους τους κρητικούς ώστε να κάνουμε τον συγκρητισμό πράξη.
Και η απορία όλων είναι, γιατί η Παγκρήτιος επιτρέπει στα κόμματα να παρεμβαίνουν σε ένα πολιτιστικό σωματείο προκαλώντας την διάσπαση και τον διχασμό των μελών;!
Σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι όσοι ασχολούμαστε με το πολιτιστικό κίνημα .

Με την ανοχή μας και την αδράνεια μας έχει φτάσει η Παγκρήτιος να λειτουργεί σαν μία κλειστή λέσχη κάποιων ομάδων που εξυπηρετούν κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα με αποτέλεσμα να
αδυνατεί να συσπειρώσει τα μέλη του μεγαλύτερου πολιτιστικού σωματείου της Ελλάδας .

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει η πόρτα της Παγκρητίου που ανήκει σε όλους τους κρητικούς και όχι σε ορισμένες οικογένειες που την κρατούν σε ομηρία. Το συντομότερο να γίνει εκκαθάριση του μητρώου και να εγγραφούν νεα μέλη έχοντας το δικαίωμα και διαδικτυακά να γίνονται μελη και τρίτης γενιάς Κρητικοί, χωρίς εμπόδια και αυστηρά κριτήρια.

Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από όλους τους κρητικούς και διερωτώνται για πιο λόγο δεν σχηματίζεται ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα δίνει τέλος στον κομματισμό και θα συσπειρώνει με ομοψυχία όλα τα μέλη της ένωσης.
Σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία (Και η Παγκρήτιος είναι πρωτοβάθμιο σωματείο) οι εκλογές μπορούν να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο .

Έστω και τώρα που οι εκλογές θα διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου υπάρχει χρόνος συνεννόησης και συνεργασίας να δημιουργηθεί ένα μοναδικό ενιαίο ψηφοδέλτιο με έναν υποψήφιο πρόεδρο. Αυτή είναι και η επιθυμία της μεγάλης μερίδας των Κρητικών του λεκανοπεδίου που ενδιαφέρονται και αγωνιούν
πραγματικά για την Παγκρήτιο Ενωση η οποία αποτελεί και την Κοιτίδα του πολιτισμού.

Σεβόμενοι την ιστορία και τον σκοπό της ίδρυσης της, μπορούμε να κάνουμε τον Συγκριτισμό ΠΡΑΞΗ και να σηκώσουμε τη σημαία της Παγκρητίου ακόμα πιο ψηλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Τα σχόλια είναι κλειστά.