Ειδησεογραφικό site

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες στη ΒΑ Αττική

32

Το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με έδρα στο Ζεφύρι, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων προχώρησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, στη σύλληψη έξι ημεδαπών, μελών της σπείρας. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση και αναζητούν άλλα έξι μέλη,

Σύμρφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει τους τελευταίους πέντε και πλέον μήνες, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας, που είχαν ως βάση την περιοχή του Ζεφυρίου, δρούσαν, κατά κύριο λόγο, απογευματινές κυρίως, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και στοχοποιούσαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό. Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές θύρες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
– το χρηματικό ποσό των 12.145 ευρώ
– αεροβόλο όπλο
– 300 φυσίγγια
– 19 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet και 3 laptop
– πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων
– διαρρηκτικά εργαλεία
– Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών, μία ληστεία και τρείς περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση

Τα σχόλια είναι κλειστά.