Ειδησεογραφικό site

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, που δρούσε σε όλη την Αθήνα.

38

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πως η οργάνωση αποτελούνταν από 130 μέλη, τα οποία έκαναν ληστείες και κλοπές σε πολίτες και τουρίστες, κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, καθώς και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εντοπίστηκαν επίσης οι κλεπταποδόχοι, τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσης, καθώς και οι αποθήκες – καβάτζες, εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Η δράση της οργάνωσης εκτείνετο στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Με την πρόοδο των ερευνών εξακριβώθηκε η επέκταση της δράσης της και σε άλλες περιοχές όπως των Αμπελοκήπων, του Νέου Ψυχικού, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.

Σε όλη τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθησαν 70 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 43 προφυλακίσθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 60 μέλη της σπείρας αναζητούνται. Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα, περισσότερες από 405 κλοπές και ληστείες και διαπιστώθηκαν περισσότερες από 300 πράξεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Στην τελική φάση της εξάρθρωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28-5-2020) το πρωί συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Α. Συντάγματος και τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 17 μέλη, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 14, ενώ ένας κρατείται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.

Οι κρύπτες με τα κλοπιμαία

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους – καβάτζες στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές ( Laptop – Tablet κ.τ.λ.)
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Μικροποσότητα κάνναβης
Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Πλήθος συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών
Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Μοτοσικλέτα

Φωτογραφία: astynomia.gr

Εξιχνιάσθηκαν 185 κλοπές από οχήματα, 6 κλοπές οχημάτων, 6 κλοπές από σπίτια, 33 κλοπές από διερχόμενους πολίτες (τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων) και 13 ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και ο βασικός πυρήνας των μελών της συμμορίας (43 άτομα) κρατούνται σε φυλακές της χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.