Ειδησεογραφικό site

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Απαράδεκτη η εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά της Ελλάδας

215

Η εμπλοκή της Ρωσίας στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας είναι «απαράδεκτη», δήλωσε εκπροσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ιστοσελίδα EURACTIV.com.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Κάρλος Μάρτιν δήλωσε ότι «η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη».

«Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το μεσημέρι ο ίδιος αξιωματούχος είχε τηρήσει στάση ουδετερότητας απέναντι σε Αθήνα και Μόσχα κάνοντας λόγο για… «αυστηρά διμερές ζήτημα» μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κάρλος Μάρτιν, αναφέρθηκε στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές η Επιτροπή «αναγνωρίζει την πρόκληση των πολύ καλών σχέσεων» μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών και είναι διαθέσιμη για την παροχή βοήθειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.