Ειδησεογραφικό site

Εκλογικός νόμος: Υπέρ της κυβερνητικής πρότασης ο Θεοχαρόπουλος

33

Ωστόσο ο «λογαριασμός» των 200 που απαιτούνται δεν βγαίνει καθώς η κυβέρνηση έχει σίγουρους μόνο τους ΑΝΕΛ και τον Λεβέντη – Απαιτούνται και το ΚΚΕ, και η Χρυσή Αυγή και τρεις «πρόθυμοι»

Με τα δύο «στρατόπεδα» να έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει, είναι σαφές ότι η έκβαση της ψηφοφορίας για την απλή αναλογική θα κριθεί στις «λεπτομέρειες», δηλαδή στις ψήφους βουλευτών που μπορεί να επιλέξουν άλλη θέση από εκείνη των κομμάτων τους.

Στο «Ναι» αθροίζονται μέχρι στιγμής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, οι δύο ανεξάρτητοι από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων.

Στο «Όχι» βρίσκονται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα κερδίσουν (σ.σ. στο θέμα της κατάργησης του μπόνους) τις ψήφους του ΚΚΕ και της ΧΑ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άλλες τρεις για να φθάσουν τον στόχο των 200.

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, οι επιτελείς του πρωθυπουργού προσβλέπουν στις ψήφους του Θανάση Θεοχαρόπουλου (προέδρου της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) και των βουλευτών του Ποταμιού που προέρχονται από την Αριστερά.

Και αν ο πρόεδρος του ΔΗΜΑΡ έχει δώσει «δικαίωμα», καθώς έκανε δηλώσεις υπέρ της απλής αναλογικής, οι βουλευτές του Ποταμιού που προέρχονται από την ανανεωτική Αριστερά δεν έχουν διαφοροποιηθεί από τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το σίγουρο, βέβαια, είναι ότι στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τους πρωταγωνιστές να κοιτούν και την επόμενη μέρα.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει στη Χαριλάου Τρικούπη το ενιαίο πολιτικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, ευρωβουλευτές και μέλη του πολιτικού συμβουλίου) προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Για την ώρα, πάντως, οι επιτελείς του κόμματος κρατούν χαμηλούς τόνους έναντι του Θανάση Θεοχαρόπουλου, προκειμένου να μην διαταράξουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.