Ειδησεογραφικό site

Εκλογές στις 7 Ιουλίου: Τις πήγαν πίσω για ν’ αλλάξουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης

64

Αποκαλύφθηκε πλέον ότι η Κυβέρνηση προσδιόρισε της ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών την 7η Ιουλίου, αντί για την εύλογη ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, προκειμένου να προβεί στο διορισμό της νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, καθώς σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το πράσινο φως για τις επικείμενες προαγωγές.

Μάλιστα, αναζητήθηκε και λύση για να μη μπλοκάρει το θέμα των διορισμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η ημερομηνία που θα κενωθούν οι θέσεις στην ηγεσία του Αρείου Πάγου(προέδρου και εισαγγελέως) είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα η 30η Ιουλίου 2019.

Η λύση που δόθηκε είναι να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα των διορισμών των νέων προσώπων, μετά την 30η Ιουνίου, που είναι η ημερομηνία συνταξιοδότησης του απερχομένου προέδρου και εισαγγελέως του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η διάψευση σε όσα λεγόντουσαν σήμερα στον Άρειο Πάγο περί άσκησης πιέσεων στην ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό για να παραιτηθεί άμεσα, έτσι ώστε να δοθεί «πάτημα» στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στου διορισμούς των νέων προσώπων.

Παρά τις αντίθετες θέσεις που έχουν εκφράσει συνταγματολόγοι, νομικοί, κ.λπ. για το θέμα των διορισμών στην ηγεσία του Αρείου Πάγου προς των βουλευτικών εκλογών, σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος τάχθηκε υπέρ της άμεσης υλοποίησης τους και μάλιστα η γνώμη που εκφράστηκε ήταν ομόφωνη, καθώς δεν εκφράστηκαν διαφωνίες ή αντίθετες απόψεις.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι νομικά είναι κατοχυρωμένη η κυβέρνηση, αλλά ειπώθηκε ότι χρειάζεται προσοχή στην πολιτική διαχείριση

Τα σχόλια είναι κλειστά.