Ειδησεογραφικό site

Έκλεισαν την Ακρόπολη λόγω καύσωνα

26

«Θύματα» του καύσωνα έπεσαν τουρίστες που έφτασαν στην Αθήνα και πήγαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, αλλά βρήκαν τις εισόδους κλειστές. Για δυο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή από τη μια το μεσημέρι έως και τις πέντε το απόγευμα, ο εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος της χώρας θα παραμείνει κλειστός λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να φθάσουν και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Kελσίου. Την απογοήτευσή τους έδειξαν γι’ αυτή την απρόσμενη κατάσταση τουρίστες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να επισκεφθούν την Ακρόπολη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αρκετά γκρούπ που έφθασαν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου έφευγαν όταν ενημερώνονταν πως ο αρχαιολογικός χώρος θα μείνει κλειστός για αυτές τις ώρες λόγω καύσωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών ο αρχαιολογικός χώρος δεν θα είναι προσβάσιμος λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, ενημερώνει ότι λόγω του αναμενόμενου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καύσωνα την Πέμπτη 4 Ιουλίου και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από τις 13:00 έως τις 17:00 εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 βαθμών Κελσίου).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες, παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]»

Τα σχόλια είναι κλειστά.