Ειδησεογραφικό site

Έκκληση Τσίπρα σε ΕΕ για διατήρηση της προενταξιακής βοήθειας στη Τουρκία

31

Ψυχραιμία συνέστησε στους ομολόγους του ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το θέμα της Τουρκίας, στο χθεσινό δείπνο εργασίας των αρχηγών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του, ανέφερε ότι τα ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Τουρκία, αφορούν άμεσα και την Ελλάδα με διαφορετικούς τρόπους.

Έτσι κατέληξε στους υπόλοιπους ηγέτες πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει τώρα ψυχραιμία μπροστά στις εξελίξεις στη Τουρκία και να μην «παγώσει» την προενταξιακή βοήθεια, αλλά να στείλει αυστηρά στοχευμένα μηνύματα.
«Η στρατηγική επιλογή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, πρέπει να διατηρηθεί τόσο προς όφελος της Ευρώπης όσο και του Τουρκικού λαού», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία για την Ελλάδα του να συνεχίσει ομαλά η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Το δείπνο των αρχηγών ολοκληρώθηκε στις 12:20 ώρα Βελγίου, ξημερώματα Παρασκευής και στη σημερινή δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα γίνει η συζήτηση για το Brexit και το  Άρθρο 50 χωρίς τη παρουσία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.