Ειδησεογραφικό site

Έκκληση της κυβέρνησης Μακρόν προς τα Κίτρινα Γιλέκα να μην διαδηλώσουν το Σάββατο

169

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπενζαμίν Γκριβό, δήλωσε πως δεν θα ήταν «λογικό» για τα Κίτρινα Γιλέκα να κατέβουν για πέμπτη φορά στους δρόμους αυτό το Σάββατο

Τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων για το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, προσπαθεί να σταματήσει η γαλλική κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμίν Γκριβό.

Ο Γκριβό με δηλώσεις του το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews ανέφερε πως, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, την Τρίτη το βράδυ, θα ήταν «λογικό» τα Κίτρινα Γιλέκα να μην κατεβούν στους δρόμους της Γαλλίας το Σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο θυμός εκφράστηκε (από το κίνημα) και ακούστηκε (από την κυβέρνηση) η οποία έδωσε την απάντησή της. Προφανώς, ο Γκριβό αναφέρεται στις εξαγγελίες Μακρόν για αύξηση του κατώτατου μισθού σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των διαδηλώσεων από το ακηδεμόνευτο πολιτικά κίνημα, που έχει πραγματοποιήσει διαδηλώσεις σε όλη την χώρα από τις 17 Νοεμβρίου.

«Αυτό που σας ζητάμε με υπευθυνότητα είναι να είστε λογικοί το Σάββατο και να μην διαδηλώσετε. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε αποφασίσει να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία» ανέφερε ο Γκριβό και προσέθεσε πως οι δυνάμεις τάξης και ασφάλειας έχουν εμπλακεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες και μετά την επίθεση στο Στρασβούργο «θα ήταν προτιμότερο αυτό το Σάββατο ο καθένας να έχει την δυνατότητα να ηρεμήσει και να ασχοληθεί με όσα κάνει το Σάββατο πριν από τις οικογενειακές γιορτές, παρά να διαδηλώνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρόεδρος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν, δήλωσε πως «τώρα είναι απαραίτητο το κίνημα (των Κίτρινων Γιλέκων) να σταματήσει». Αλλά και η υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλ Μπελουμπέ, τόνισε ότι «υπήρξε ένα δραματικό γεγονός στο Στρασβούργο και, επίσης, ο πρόεδρος απάντησε στα Κίτρινα Γιλέκα», αναφερόμενη στην τηλεοπτική ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν την Δευτέρα το βράδυ.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, με δήλωσή του, τόνισε πως οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν κινητοποιηθεί μαζικά, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο για τον εντοπισμό του δράση και αυτό έχει επηρεάσει την δυνατότητα των Αρχών να παρέμβουν και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Με αυτή την δήλωση ο Καστανέρ στέλνει «μήνυμα» στα Κίτρινα Γιλέκα πως, αν διαδηλώσουν το Σάββατο, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.