Ειδησεογραφικό site

Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

3.122

Διαμαρτύρονται για τα εργατικά ατυχήματα με θύματα συναδέλφους τους – Λενε ότι δεν θα αποχωρήσουν μέχρι να τους δει η Αχτσιόγλου – Την Παρασκευή έχασε τη ζωή του σε τροχαίο έξω από το ΧΥΤΑ Φυλής 53χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Αλίμου

Εισβολή στο κτήριο του υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά ατυχήματα με θύματα συναδέλφους τους.

Περίπου 30 άτομα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκο Τράκα, βρήκαν ανοικτά τα ρολά του υπουργείου και εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στη στοά και από εκεί έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο του υπουργείου

Τα μέλη της ομοσπονδίας έφτασαν μέχρι τον 80 όροφο του κτηρίου όπου βρίσκεται το γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία ήταν απούσα. Ακολούθησε άκαρπη συνάντηση με τον ΓΓ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να συναντηθούν με την κυρία Αχτσιόγλου.

 

Η κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ακολουθεί το θάνατο ενός 53χρονου οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου Αλίμου τα ξημερώματα της Παρασκευής στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ανακοινώσει ότι σήμερα, Δευτέρα, τα αμαξοστάσια όλων των δήμων θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του 53χρονου.

Σε ανακοίνωσή της για τα εργατικά ατυχήματα η ΠΟΕ ΟΤΑ κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών» να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπενθυμίζει, τέλος, ότι από το Σεπτέμβριο του 2017 έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα εργατικά ατυχήματα σημειώνοντας στο κείμενό τους ότι από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017 είχαν σημειωθεί 34 θανατηφόρα ατυχήματα και από το Δεκέμβριο 2015 μέχρι και τον Ιούνιο 2017 είχαν λάβει χώρα 32 σοβαρά εργατικά ατυχήματα.

 

eisvoli02
eisvoli05
eisvoli04
eisvoli03

Τα σχόλια είναι κλειστά.