Ειδησεογραφικό site

Αίγυπτος: Τρεις αστυνομικοί νεκροί και οκτώ τραυματίες σε έφοδο εναντίον ισλαμιστών

84

Επιχείρηση σε διαμέρισμα-κρησφύγετο της Χασμ – Τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης διέφυγαν μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών

Τρεις άνδρες των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν και ακόμη οχτώ τραυματίστηκαν σε μια έφοδο εναντίον ενός κρησφύγετου μιας ισλαμιστικής οργάνωσης στην Γκίζα, νοτιοδυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές ασφαλείας.

Οι αρχές, έπειτα από πληροφορίες, έκαναν έφοδο σε ένα διαμέρισμα που πίστευαν ότι βρίσκονταν οχτώ μέλη της Χασμ, μιας οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη σε μια σειρά επιθέσεων που έχει εξαπολύσει από πέρσι με στόχο δικαστές και αστυνομικούς.

Οι μαχητές διέφυγαν έπειτα από ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υποστηρίζει ότι η Χασμ αποτελεί ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που από την πλευρά τους το διαψεύδουν, υποστηρίζοντας πως αποκηρύσσουν τη βία.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που κέρδισαν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές που διεξήχθησαν μετά την εξέγερση του 2011 που ανάγκασε τον Χόσνι Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία, έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.