Ειδησεογραφικό site

«Έφυγε» ο γνωστός καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος από κορονοϊό

????????????????????????????????????
139

«Έφυγε» σε ηλικία 74 ετών ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος από κορονοϊό. Ο Γιάννης Κυριόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική covid του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Νωρίτερα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από το οποίο και διακομίσθηκε τη Δευτέρα στον Ευαγγελισμό.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος έδινε παράλληλα χρόνια μάχη με τον καρκίνο ενώ φαίνεται ότι ο κορονοϊός επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ είχε εκλεγεί τέσσερεις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους

Τα σχόλια είναι κλειστά.