Ειδησεογραφικό site

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Γιώργου Ανωμερίτη

348

Έφυγε από τη ζωή η Κάτια Χουλιάρα – Ανωμερίτη η οποία ως φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της χούντας. Συνελήφθη το 1969 μαζί με άλλους φοιτητές ως μέλος της Οργάνωσης «Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα», το οποίο μαζί με άλλες οργανώσεις (Δημοκρατική Ένωση – ΠΑΚ) κατέγραψε σημαντικότατη ενεργή δράση κατά της δικτατορίας. Καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 8 ετών.

Φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού, στις οποίες και παρέμεινε επί δυόμισι χρόνια. Μαζί της καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης, ο μετέπειτα σύζυγός της Γιώργος Ανωμερίτης και οι συναγωνιστές της Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δημοσθένης Δώδος, Γιάννης Μυλωνάς, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Κατσαρός. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Μεταδικτατορικά υπήρξε άμισθη συνεργάτης του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη και του Γιώργου Ανωμερίτη πάντα ενταγμένη στις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο

Τα σχόλια είναι κλειστά.