Ειδησεογραφικό site

ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

143

Μόνο ηλεκτρονικά γίνονται από σήμερα στον ΕΦΚΑ οι αιτήσεις των συνταξιούχων για την επιστροφή αναδρομικών από τις περικοπές του 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ο ΕΦΚΑ προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός συνταξιούχων στα γραφεία του Οργανισμού και να μη διαταραχθεί η λειτουργία του έχει ενημερώσει ότι από σήμερα οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις θα παραλαμβάνονται από  τις αρμόδιες υπηρεσίες έντυπες αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα, διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντας τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Βήμα βήμα η συμπλήρωση της αίτησης

  • Η online εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους, όπου μπαίνοντας  εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα:

  • Επιλέγουμε στη στήλη ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ Συνταξιούχους «Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη»

  • Πατάμε «συνέχεια» στο taxisnet

  • Συμπληρώνουμε τους κωδικούς και δίνουμε εξουσιοδότηση που ζητηθεί στο επόμενο βήμα

  • Συμπληρώνουμε στη συνέχεια το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ

  • Ανοίγει η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ όπου επαληθεύουμε τα στοιχεία μας τα οποία είναι προσυμπληρωμένα και στη συνέχεια βλέπουμε την περιφερειακή υπηρεσία και τον τομέα επικουρικής ασφάλισης

  • Επιλέγουμε το ταμείο της επικουρικής μας ασφάλισης

  • Στο πεδίο Β συμπληρώνουμε ότι επιπλέον εμείς επιθυμούμε. Εδώ πρέπει να γράψουμε αναλυτικά τις περικοπές από το 2013 έως και σήμερα 2018. Να ζητήσουμε αναδρομική επιστροφή όλων των μειώσεων κύριας σύνταξης, επικουρικής, και δώρων. Να κάνουμε αναφορά στις διατάξεις των νόμων που έχουν εφαρμοστεί για αυτές τις μειώσεις και να τονίσουμε ότι επιφυλασσόμαστε επί παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.