Ειδησεογραφικό site

ΕΔΔΑ: Η Ελλάδα θα πληρώσει αποζημίωση 312.500 ευρώ σε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου -Ηταν υπό κατάληψη τρία χρόνια, επί ΣΥΡΙΖΑ

96

Μια απίστευτη ελληνική υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα σε πρόστιμο ύψους 312.500 ευρώ σε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου. Ο λόγος; Το εν λόγω ξενοδοχείο τελούσε υπό κατάληψη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και το κράτος δεν προστάτευσε το δικαίωμά της στην ιδιοκτησία.

Ολα ξεκίνησαν στις 22 Απριλίου του 2016, όταν αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ξενοδοχείο και το είχαν μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών. Επί τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης .

Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, στις 10 Ιουλίου 2019, οι «αλληλέγγυοι» έληξαν την κατάληψη, υπό τον φόβο αστυνομικής επιχείρησης. Και τούτο γιατί η νέα πολιτική ηγεσία, υπό τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, είχε την εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης στις δέκα πρώτες ενέργειες της αστυνομίας.
Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να βρει το δίκιο της, αλλά εις μάτην. Προσέφυγε δικαστικά, ώστε το κράτος να κάνει έξωση στους καταληψίες, αλλά τα αιτήματά της είτε απορρίφθηκαν είτε δεν εξετάστηκαν καθόλου από τις ελληνικές αρχές, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πέτυχε να εκδοθεί μια απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, με την οποία διατάχθηκε η έξωση και απόδοση της νομής στη ιδιοκτήτρια, ωστόσο δεν εκτελέστηκε από τις Αρχές. Επιδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όμως δεν έγινε τίποτε. Το 2019 άλλες δύο φορές επιδόθηκε σχετικό έγγραφο, χωρίς όμως να εκτελεστεί.

Την ίδια ώρα, τα χρέη της ιδιοκτήτριας έτρεχαν: φόροι, νερό και ηλεκτρικό ήταν στα ύψη. Τον Μάρτιο 2017 οι λογαριασμοί ήταν 81.500 ευρώ και το 2018 έφτασαν τις 141.990 ευρώ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το 2018 οι Αρχές κινήθηκαν για να κατάσχουν το σπίτι της προσφεύγουσας (!), οπότε αυτή αναγκάστηκε να το πουλήσει για να πληρώσει τα χρέη και να αποφύγει την καταδίκη της

Τα σχόλια είναι κλειστά.