Ειδησεογραφικό site

Economist: H Ελλάδα είναι κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Μητσοτάκης: Ρεαλιστικές πολιτικές

6

Για μία «κουρασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα» κάνει λόγο σε άρθρο του ο Economist, ο οποίος φιλοξενεί δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που με τη σειρά του αναφέρεται στην κούραση της κοινωνίας από το χάος και στις ρεαλιστικές πολιτικές που ο ίδιος προτείνει.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο» τονίζει σε δήλωσή του στο βρετανικό περιοδικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι η Ελλάδα βαρέθηκε το χάος. Αν διεξάγονταν πρόωρες εκλογές το επόμενο έτος, η ΝΔ που προτείνει ρεαλιστικές πολιτικές υποσχέσεις θα μπορούσε να πείσει τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν τους ‘‘θερμοκέφαλους’’ του ΣΥΡΙΖΑ και να αγκαλιάσει μια πιο τεχνοκρατική κυβέρνηση» σχολιάζει ο αρθρογράφος του Economist.

«Aν κοιτάξεις το βιογραφικό μου, είναι πολύ κοντά στο κατεστημένο» παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Επισημαίνει ωστόσο ότι ήταν υποψηφιότητα «ενάντια στο κατεστημένο» στο κόμμα του.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται όλο και λιγότερο δημοφιλής, η ΝΔ σήμερα ίσως έχει μια καλή ευκαιρία» σημειώνει ο Economist.

Τα σχόλια είναι κλειστά.