Ειδησεογραφικό site

Εχθρός της πατρίδας η… μεσαία τάξη

61

Του Βασίλη Γεώργα

Η κυνική παραδοχή του Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση φορολόγησε άγρια τους συνεπέστερους πολίτες αυτής της χώρας επί σχεδόν τρία χρόνια, επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε από την αρχή: Ότι η μεσαία τάξης είναι ο εχθρός τους.

Η ενδυνάμωση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων είναι πάντα πρόσχημα. Στόχος τους είναι να κάνουν δήθεν πολιτική «αναδιανομής» εξοντώνοντας οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στη χώρα. Όχι απλώς το κέρδος και η αμοιβή, αλλά η εργασία και η επιτυχία είναι αδίκημα στην εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης απλώς τους έβγαλε στη φόρα, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία των επιστημόνων και επαγγελματιών που έγιναν γνωστοί ως «κίνημα της γραβάτας», ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην οικονομική τους εξόντωση με το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έλεγε ψέματα, αλλά συνειδητά υιοθέτησε τη στρατηγική της φοροεπιδρομής και της φτωχοποίησης ενάντια στη μεσαία τάξη. Είναι φρικιαστική η παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αλλά στην πραγματικότητα έχει μόνο πολιτικό και κανένα πρακτικό περιεχόμενο, γιατί χιλιάδες επαγγελματίες υφίστανται ήδη τις βαρύτατες επιβαρύνσεις πληρώνοντας μέχρι και το 100% των εισοδημάτων τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ως τίμημα για την «δίκαιη ανάπτυξη» που οραματίστηκε η κυβέρνηση.

Το χειρότερο είναι ότι αφού εξόντωσαν οικονομικά τη μεσαία τάξη, αφού στέρησαν κάθε αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα και αφού το παραδέχτηκαν δημόσια, τώρα ισχυρίζονται πως το σχέδιό τους αποδίδει. Διαφημίζουν τα υπερβολικά πλεονάσματα που πετυχαίνουν με την υπερφορολόγηση, ως επιτυχία της οικονομικής πολιτικής τους, ενώ στην πραγματικότητα συνιστούν την αποτυχία μιας ολόκληρης χώρας να ορθοποδήσει.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.