Ειδησεογραφικό site

Αιχμές Ρέντσι κατά Μπερλουσκόνι: «Δεν θα κυβερνήσουμε με τους εξτρεμιστές»

49

Τα μετεκλογικά σενάρια πυροδοτούν το κλίμα – Το Κίνημα Πέντε Αστέρων αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της «απειθαρχίας» των βουλευτών του

Στις μετεκλογικές συμπράξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης φαίνεται ότι εστιάζουν οι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία.

«Δεν μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση με τους εξτρεμιστές. Οι εξτρεμιστές δεν μπορούν να είναι μέρος μιας κυβέρνησης που θα εργαστεί για την πρόοδο της χώρας» δήλωσε ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι, οι μετεκλογικές εξελίξεις «θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας». Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Μπερλουσκόνι, σημειώνοντας ότι η συμμαχία του με τη Λέγκα «δείχνει ότι κοιτάει προς αυτή την κατεύθυνση».  
«Ανταρσία» στο κίνημα Πέντε Αστέρων

Την ίδια ώρα, το κίνημα Πέντε Αστέρων αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα. Αν και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του είχαν αναλάβει τη δέσμευση να καταβάλλουν μέρος των απολαβών τους για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ορισμένοι δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους.

Λόγω της «απείθαρχης στάσης» βουλευτών και γερουσιαστών, η «τρύπα» φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο γερουσιαστής του κινήματος Μαουρίτσιο Μπουκαρέλα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παυθεί προσωρινά, από τα Πέντε Αστέρια έως ότου αποδειχθεί ότι έκανε όλα τα προβλεπόμενα εμβάσματα.

«Πάνω από δέκα άτομα»

Η υπόθεση ξεκίνησε με ανώνυμες καταγγελίες μέλους του κινήματος σε εκπομπή που προβάλλεται σε τηλεοπτικό μέσο του Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με την μαρτυρία του «υπάρχουν κάποιοι πονηροί που δεν τιμούν την εμπιστοσύνη των πολιτών» και «συνολικά, υπολογίζοντας βουλευτές και γερουσιαστές, πρόκειται για πάνω από δέκα άτομα».

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος, διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για ελλιπείς επιστροφές χρημάτων θα απομακρυνθούν άμεσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.