Ειδησεογραφικό site

Δρίτσας: Μας στέρησαν όσα οραματιζόμασταν να κάνουμε

25

Με την γνωστή κυβερνητική τακτική της ισορροπίας σε δύο βάρκες επιχείρησε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας να υποστηρίξει στην Βουλή την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco αλλά και να αντικρούσει την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης που του υπενθύμισε όσα έλεγε ο ίδιος κατά το παρελθόν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε αρχικά ότι «Όσα εμείς οραματιζόμασταν να κάνουμε και εξακολουθούμε να οραματιζόμαστε, μας τα στέρησαν» για να επισημάνει ότι «πήγαμε στο λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο και του είπαμε ότι χάσαμε. Ο λαός όμως μας έδωσε ξανά την ευκαιρία. Μας είπε: «ναι. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε». Γι αυτό και είμαστε στις καρέκλες και όχι γιατί θέλουμε να παραμείνουμε υπουργοί».

«Δίνουμε καθημερινά μάχες, με ρεαλισμό και υποχωρήσεις όταν πρέπει και αντεπιθέσεις εκεί που πρέπει» είπε σε άλλο σημείο.

Παραδέχθηκε ότι «η νέα συμφωνία είναι στον καμβά που είχε ετοιμάσει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης…» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ να έχει όχι μόνο αναπτυξιακούς δείκτες αλλά και κοινωνικό μέρισμα και ασφάλεια δικαίου».

Αναφορικά με το περιεχόμενο της σύμβασης και τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη πενταετία είπε ότι «δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις προγραμματισμένες επενδύσεις των προηγούμενων 10 ετών ετών. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το καθυστερούσαν. Δεν είναι τίποτα παραπάνω ούτε κατά είδος ούτε κατά ποσό» ενώ υποστήριξε ότι «όσα έγιναν επι κυβέρνησης Σαμαρά ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Πάντως η σύμβαση αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία καθώς εκτός απο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα λάβει την στήριξη των ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε ενώ καταψηφίζουν ΚΚΕ και Χ.Α.

Τα σχόλια είναι κλειστά.