Ειδησεογραφικό site

Δραγασάκης για Παπαδημητρίου: Δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα ούτε για δόξα

51

Την άποψη ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα ούτε για δόξα εξέφρασε ο νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκηςστη σκιά του σκανδάλου με το επίδομα ενοικίου ύψους 23.000 ευρώ που πήρε η σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου Ράνια Αντωνοπούλου. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από την πλευρά του υποστήριξε ότι φεύγει από το υπουργείο κάτω από «απρόσμενες περιστάσεις» στην πιο κρίσιμη φάση, όπως είπε, της οικονομίας και χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του.

 Στην ομιλία του ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι «ίσως φέρω ένα μέρος της ευθύνης που είχε συμβολή σε αυτό το υπουργείο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου».

Ο νέος υπουργός Οικονομίας αναρωτήθηκε αν είχε μεγαλύτερη ευθύνη όταν ήταν βουλευτής του Συνασπισμού του 6% ή τώρα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα δεν βγαίνει μόνο από τα μνημόνια αλλά με την κρίση, τονίζοντας ότι «η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη. Αυτά που θα κάνουμε τους επόμενους 6 μήνες θα επηρεάσουν την πορεία των πραγμάτων τα επόμενα δέκα χρόνια».

Έθεσε ως κατευθυντήρια γραμμή «να δουλέψουμε συλλογικά» λέγοντας ότι «έχω μάθει να δουλεύω ως μέρος μιας ομάδας ακόμα και όταν δεν υπάρχει ομάδα».

«Πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση και όχι μόνο ανάπτυξη γιατί έχουμε χάσει πολύ πλούτο» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ευχαρίστησε, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα που του επέτρεψε να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, ευχήθηκε την καλύτερη δυνατή συνέχεια στον Γιάννη Δραγασάκη και τόνισε ότι «αξίζει να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα ο Αλέξης Χαρίτσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.