Ειδησεογραφικό site

Δραγασάκης: Επιλογή μας να πάρουμε τα μέτρα των 5,4 δις

81

Επιλογή της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης να παρθούν τώρα τα σημαντικότερα μέτρα προκειμένου, όπως είπε, το πρόγραμμα να είναι εμπροσθοβαρές.

«Αυτό που έχει μείνει είναι να νομοθετήσουμε φέτος μέτρα με τα οποία θα εξασφαλίσουμε ότι το 2018 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%. Το νούμερο είναι συγκεκριμένο, 5,4 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, είπε ότι η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο και πως με το κλείσιμο (σ.σ. της αξιολόγησης) τον Απρίλιο τότε θα έχει ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό μέρος του Μνημονίου.

«Όριο μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε και δεν θα κάνουμε τίποτα να καταστρέψουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας» υπογράμμισε και σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών, γεγονός που δημιουργεί εμπόδια στην πορεία της αξιολόγησης.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο θέμα των «κόκκινων δανείων» παραδεχόμενος ότι πρόκειται για τεράστιο θέμα και τονίζοντας ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση από τους θεσμούς είναι να μην συνδεθούν με την πρώτη κατοικία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.