Ειδησεογραφικό site

Δυτική Αττική: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πλήρη εγκατάλειψη από την πολιτεία

55

Εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία νιώθουν οι πληγέντες από τις πλημμύρες, που παλεύουν ουσιαστικά χωρίς βοήθεια να διασώζουν ό,τι είναι δυνατόν. Οι κάτοικοι, που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται καταγγέλλουν ότι με εξαίρεση την Πυροσβεστική, που πραγματοποιεί αντλήσεις υδάτων, ο κρατικός μηχανισμός είναι απών. Οι ίδιοι στηρίζονται σε ιδιώτες και στον Ερυθρό Σταυρό, που έχει συνδράμει σε απεγκλωβισμούς κατοίκων, την ώρα που το κράτος εξήγγειλε κηδείες των θυμάτων δημοσία δαπάνη.

Οι πολίτες εκφράζουν επικρίσεις για την απουσία αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών. Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή ένα και πλέον 24ωρο μετά. Από την οργή τους δεν ξεφεύγει και η περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, που αντί να βρεθεί στο πλευρό τους, αναλώθηκε το πρώτο 24ωρο σε μηνύσεις και αποφάσισε να εμφανιστεί στο χώρο της καταστροφής μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

“Πού είναι η Πολιτεία;” είναι το ερώτημα των πολιτών που διαπιστώνουν την έλλειψη ενός συντονισμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Από χθες, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και χωρίς φαγητό και φοβούνται πλιάτσικο στις περιουσίες τους. Τα μηχανήματα που έχουν φτάσει στο σημείο είναι ελάχιστα. Οι πυροσβέστες, που έχουν αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο καταβάλλουν κάθε προσπάθεια. Όμως ο αριθμός τους είναι μικρός για να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή. Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στο Δήμο Μάνδρας, που συνεργάζεται με ξενοδοχεία της περιοχής για να βρει κατάλυμα σε όσους έμειναν χωρίς στέγη.
Οι όποιες εξαγγελίες του κ. Τζανακόπουλου και των υπουργών περί χρημάτων και ταμειακής δυνατότητας για βοήθεια, τα όποια μέτρα αφορούν κυρίως στο μέλλον. Στις δύσκολες ώρες που περνούν από χθες, οι πολίτες στηρίζονται στη βοήθεια των ιδιωτών, που δίνουν τρόφιμα και στον Ερυθρό Σταυρό που βρίσκεται στο πλευρό τους. Μεταξύ όσων βοήθησαν είναι ο εφοπλιστής Μαρτίνος, το «Ολοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΙ, το Πλαίσιο, ο Στάθης Μαραγκός, το ξενοδοχείο Megara Hotel κ.α

Τα σχόλια είναι κλειστά.