Ειδησεογραφικό site

ΔΗΣΥ–Ποτάμι: Να συζητηθεί άμεσα η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

61

Την επίσπευση των διαδικασιών για την συζήτηση της πρότασης νόμου που κατέθεσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ζητούν οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μαυρωτάς με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Η Πρόεδρος της Κ.Ο. της Δηµοκρατικής Συµπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ. Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Το ΠΟΤΑΜΙ Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και Βουλευτές των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων, ανέλαβαν από κοινού νομοθετική πρωτοβουλία, καταθέτοντας πρόταση νόμου με θέμα: «Προστασία α΄ κατοικίας και μέτρα στήριξης για τα νησιά» στις 11/12/2017» τονίζουν οι δύο γραμματείς των ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποτάμι.

Όπως εξηγούν, «η διατήρηση της έκπτωσης ΦΠΑ για τα ακριτικά και δυσπρόσιτα νησιά θα αποτελέσει ένα κρίσιμο αντιστάθμισμα για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, ενώ η προστασία της α’ κατοικίας αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα που βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Με δεδομένη την τεράστια σημασία των παραπάνω ζητημάτων, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη προγραμματισμού της συζήτησης της ως άνω αναφερθείσας πρότασης νόμου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.