Ειδησεογραφικό site

Δημοσκόπηση MRB: Η Φώφη Γεννηματά προηγείται στα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής

281

Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει η Φώφη Γεννηματά έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη σε δημοσκόπηση της MRB σχετικά με την καταλληλότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει στο σύνολο του εκλογικού σώματος ποσοστό 29%, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντίπαλος της κυρίας Γεννηματά στην εκλογή ηγεσίας του 2017, συγκεντρώνει ποσοστό 20% και 12,7% αντίστοιχα. Το 6,9% επιθυμεί κάποιον άλλο και το αρκετά υψηλό ποσοστό που φτάνει το 30,4% δεν παίρνει θέση.

 

igesia1
igesia2
igesia3

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις εντός των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ (του 2019), καθώς η κυρία Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% (56,7%), ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος 24,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 15.9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα ποσοστά του κυρίου Ανδρέα Λοβέρδου εμφανίζονται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.
Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζει υψηλά ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25%.
Οι ερωτηθέντες δίνουν απαντήσεις και για το αν το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΚΙΝΑΛ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνεργαστεί ή να συμμαχήσει με κάποια από τα δύο μεγάλα κόμματα» λέει το 63,6% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, ενώ όχι στη συνεργασία απαντά και το 33,3% του συνόλου των ερωτηθέντων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.