Ειδησεογραφικό site

Δημοσκόπηση: 9 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

40

Δείτε αναλυτικά τις κάρτες της δημοσκόπησης

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του tvxs δίνει 9 μονάδες διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,  με τη ΝΔ να έχει 20,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ 11,9%.

pinakasss1

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

pinakasss2
pinakasss3
pinakasss4
pinakasss5

Σημαντικό ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα επιλέξει αποχή, άκυρο ή λευκό. Μάλιστα, αυτό επηρεάζει και τα μικρότερα κόμματα, καθώς σχεδόν όλα εμφανίζουν κάμψη στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων αυξάνεται κατά 12,4%, από το 29,5% στο 41,7%.

pinakasss6

Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα διακομματικά (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική.

pinakasss7
pinakasss8

Επίσης μεγάλο είναι το ποσοστό που θεωρεί ως σημαντική (πολύ και αρκετά) τη ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του χρέους. Το σχετικό ποσοστό που συμφωνεί με τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για ρήτρα ανάπτυξης ανέρχεται σε 79%, ενώ και σε αυτή την ερώτηση καταγράφεται διακομματική συμφωνία με τα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να ανέρχονται σε 83% και 78% αντίστοιχα.

pinakasss9
pinakasss10

Τα σχόλια είναι κλειστά.