Ειδησεογραφικό site

Δημήτρης Αθ. Μπακόλας: Πρωταγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στη Ρούμελη

81

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επίμετρο & Παπαζήσης το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της European Profiles S.A., Δημήτρης Μπακόλας, και αφορά τη ζωή και δράση του πατέρα του. 

Στον πρόλογο του βιβλίου σημειώνεται:

«Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον πατέρα μου, Δημήτρη Αθανασίου Μπακόλα. Δολοφονήθηκε πολύ νέος, 33 χρονών, με εμένα νήπιο 5 μηνών. Έμαθα κάποια πράγματα γι’ αυτόν από αφηγήσεις γνωστών, συγγενών και κάποιων συνεργατών του, αλλά περισσότερα από μια σειρά βιβλίων αφιερωμένων στην Αντίσταση, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, που έχουν αναφορές σ’ αυτόν και τη δράση του.

Ο θείος μου, αδερφός του πατέρα μου, Ανέστης Αθ. Μπακόλας, μου παρέδωσε τα χειρόγραφα του βιβλίου που ετοίμαζε για τη ζωή και τη δράση του πατέρα μου, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να παρουσιαστεί ο ρόλος του στην οργάνωση των πρώτων δομών λαϊκής αυτοδιοίκησης και δικαιοσύνης, αλλά και του ΕΑΜ και της Αντίστασης στην Ευρυτανία, όπου υπήρξε πρωταγωνιστής.

Έχω κάνει σημαντικές επεμβάσεις στο κείμενο του θείου μου, αφαιρώντας σημεία που, κατά τη γνώμη τη δική μου αλλά και άλλων, υπήρξαν άδικα για κάποιους συνεργάτες του πατέρα μου, καθώς και κάποιες ιδιαίτερα οξείες κρίσεις, ενδεχομένως και σωστές, αλλά τέτοιες που άγγιζαν τα όρια του επιτρεπτού. Πρέπει, τέλος, να αναφέρω ότι έχω αναδιατάξει κάποια τμήματα του βιβλίου, προσθέτοντας και κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες, από πηγές που εντόπισα.

Παρόλο που έκανα και διορθώσεις γλωσσικής επιμέλειας, προσπάθησα να διατηρήσω το ύφος και το στυλ του χειρόγραφου.

Θέλω, τέλος, να σημειώσω ότι η δουλειά για το βιβλίο αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω επιτέλους τον πατέρα μου.

Δημήτρης Δημητρίου Μπακόλας

Τα σχόλια είναι κλειστά.