Ειδησεογραφικό site

Διεθνή ΜΜΕ για την άδεια Κουφοντίνα: «Σκάνδαλο»!

87

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις πολιτικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει εντός κι εκτός Ελλάδος. Τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜE φρεσκάρουν την μνήμη των αναγνωστών τους με την πλούσια δράση του Κουφοντίνα και τις επιθέσεις κατά ξένων αξιωματούχων στην Eλλάδα.

Financial Times
Ένας τρομοκράτης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη που βγήκε από τη φυλακή για ένα 48ωρο προκάλεσε καταιγίδα διαμαρτυριών από τους Έλληνες πολιτικούς και την κοινή γνώμη κατά της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαίο μέλος της 17 Νοέμβρη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίει μια σειρά  ποινών για τη δολοφονία 11 Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων μεταξύ των ετών 1976 και 2000.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν σχολίασε αμέσως την απόφαση για την 48ωρη αποφυλάκισή του, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε κριτική για την ανοχή της βίας από τοπικές αναρχικές ομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις και στην «εναλλακτική» γειτονιά Εξαρχείων στη «καρδιά» της Αθήνας».

Το επίμαχο δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ, Ντόρας Μπακογιάννη, χήρας του Παύλου Μπακογιάννη, ενός εκ των θυμάτων του Δ. Κουφοντίνα. Οι FT επικαλούνται και τις δηλώσεις του γιου της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη:

«Ποτέ δεν έχει μετανοήσει ούτε έχει δείξει κανένα σημάδι τύψης. . . Συνεχίζει να περιφρονεί τη δημοκρατία. Αντί να θεραπεύει πληγές από το παρελθόν, τις βαθαίνει» δήλωσε για τον δολοφόνο του πατέρα του.

Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων (AFP) 

To γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) αναφέρει πως η διήμερη άδεια του Κουφοντίνα οδήγησε σε μια πολιτική «έκρηξη», κάνοντας αναφορά στις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

Τουρκική εφημερίδα «Hurriyet»

Υπό τον τίτλο: «Σκάνδαλο στη γειτονική χώρα -Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών», η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» αναφέρεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στην 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η είδηση αναπαράγεται απ’ όλα τα τουρκικά ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά sites, ενώ τα σχόλια κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά της «Hürriyet».

Τα σχόλια είναι κλειστά.