Ειδησεογραφικό site

Die Zeit: Υποχωρήστε κύριε Σόιμπλε

45

Με τίτλο «Υποχωρήστε, κύριε Σόιμπλε» δημοσιεύεται άρθρο γνώμης στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit». Στο άρθρο επισημαίνεται ότι το γερμανικό σκεπτικό για την κρίση χρέους δεν λειτουργεί.

«Αυτό θα έπρεπε ο κ. Σόιμπλε επιτέλους να το παραδεχθεί και να αποδεχθεί λιγότερα μέτρα λιτότητας» τονίζει ο αρθρογράφος.

«Κανένας δεν λέει ότι οι χώρες του ευρώ θα έπρεπε να δώσουν στην Ελλάδα έτσι απλώς ακόμη περισσότερα λεφτά, ότι η Ελλάδα επιτρέπεται να συνεχίσει χωρίς κάθε έλεγχο, χωρίς κανέναν όρο. Και στο τέλος να χρηματοδοτήσει προεκλογικά δώρα με χρήματα Ευρωπαίων φορολογουμένων. Το αντίθετο: Η Ελλάδα έκανε παραχωρήσεις σε πολλά αποφασιστικά σημεία έναντι του Eurogroup. Ήρθε η ώρα να γίνουν παραχωρήσεις και απέναντι στους Έλληνες, κύριε Σόιμπλε» γράφει η Zeit.

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η Γερμανία αναλαμβάνει το μεγαλύτερο ρίσκο», στο οποίο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι αν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί να συγκεντρώσει τα στρατεύματά του, εννοώντας τις χώρες που συντάσσονται με το Βερολίνο, «η Γερμανία έχει πιο πολλά να χάσει».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον μόνος, ενώ ένας εκ των συμμάχων του είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.