Ειδησεογραφικό site

Die Welt: Το Grexit θα έρθει -Αργά ή γρήγορα μία κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις

38

Τη βεβαιότητα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έρθει αργά ή γρήγορα εκφράζει άρθρο της εφημερίδας Die Welt. Σε αυτό επισημαίνεται ότι αν πράγματι υπάρξει Grexit, αυτό θα είναι συνέπεια σφαλμάτων στην αναπτυξιακή βοήθεια, τα οποία έχουν προ πολλού αναγνωριστεί ως τέτοια.

«Οποιος θέλει να βοηθήσει, πρέπει να αφυπνίσει το αίσθημα ατομικής ευθύνης, διαφορετικά χάνονται όλα τα χρήματα», εκτιμά ο αρθρογράφος και παρομοιάζει την κρίση με καρχαρία, ο οποίος έρχεται από πίσω και από κάτω για να αιφνιδιάσει το θύμα του.

Αν και σημειώνει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο το 2011 ή το 2012, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές ο «αριστερός λαϊκιστής» Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύει ότι ένα βασικό πρόβλημα παραμένει άλυτο. «Πώς καταφέρνει κανείς βιώσιμα οι χώρες υπό κρίση να ασκούν διαρκώς μια πολιτική που θα είναι συνεπής με το γεγονός ότι η χώρα είναι μέλος της Νομισματικής Ενωσης;».

Ο ίδιος αναφέρει ότι ίσως οι Ελληνες αντισταθούν στον πειρασμό να εκλέξουν στην πρωθυπουργία έναν άνθρωπο που τους υπόσχεται ότι μπορεί να ξεσκίσει τους δανειακούς όρους, χωρίς να βάλει σε κίνδυνο τα ίδια τα δάνεια.

«Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, αντιθέτως από ό,τι αναμένεται, να γίνει πιο συνετός αφού κερδίσει τις εκλογές. Μπορεί, με άλλα λόγια, όλα, για άλλη μια φορά να πάνε καλά. Αλλά αργά ή γρήγορα θα υπάρξει στην Αθήνα μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα τηρεί πλέον τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών και θα προκαλέσει έτσι το Grexit -ο,τιδήποτε άλλο, θα αποτελούσε, βάσει ιστορικών μέτρων, μια έκπληξη», καταλήγει το άρθρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.