Ειδησεογραφικό site

Die Welt για οκλαδόν Βαρουφάκη: Αβοήθητος και εξαντλημένος ο Ελληνας υπουργός!

27

Πρωτοσέλιδο στους Financial Times έγινε το αντισυμβατικό οκλαδόν του Γιάνη Βαρουφάκη στην ελληνική βουλή με τον διεθνή Τύπο να σχολιάζει επικριτικά την άκομψη στάση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών. Αβοήθητος και εξαντλημένος στην Αθήνα είναι ο Ελληνας υπουργός, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» την ώρα που το γερμανικό περιοδικό «Focus» επισημαίνει ότι ενώ οι τόνοι ανεβαίνουν όλο και περισσότερο μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, τα πράγματα στενεύουν. «Η κατάσταση δυσκολεύει», γράφει το γερμανικό περιοδικό απεικονίζοντας τον Ελληνα υπουργό να κάθεται στο πάτωμα της βουλής.

Ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επέλεξε να καθίσει στο πάτωμα της βουλής την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο πρωθυπουργός της χώρας. Από την πλευρά τους, οι Financial Times απεικονίζουν στην πρώτη τους σελίδα τον Γ. Βαρουφάκη στην πολυσυζητημένη στάση σχολιάζοντας επίσης τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνουν οι πιστωτές βλέποντας το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας- πιστωτών. Η βρετανική Telegraph ανάρτησε σχόλιο χρήστη στο Διαδίκτυο αφήνοντας να εννοηθεί ότι  ο Γ. Βαρουφάκης ήταν απασχολημένος αυτές τις μέρες με το βιβλίο του αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα.

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» σχολιάζοντας την επίμαχη φωτογραφία, αφήνει να εννοηθεί πως η κούραση του Γ. Βαρουφάκη είναι κουρασμένος.. ανεβάζοντας σχόλιο ενός χρήστη στο Διαδίκτυο: «Φαίνεται ότι ο Βαρουφάκης ήταν απασχολημένος με ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα…» Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γ.Γ του ΟΟΣΑ.
Focus
Ενα 24 ωρο μετά την προτροπή του ηγέτη του FDP, Kριστιάν Λίντνερ στον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει άμεσα απο το αξίωμά του τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, οι τόνοι ανεβαίνουν μεταξύ Ελλάδας – πιστωτών και για την Αθήνα η κατάσταση δυσκολεύει. «Τα πράγματα δυσκολεύουν», γράφει το γερμανικό περιοδικό το οκλαδόν του Γ. Βαρουφάκη.

Die Welt
Εξαντλημένος και αβοήθητος στην Αθήνα, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κάθεται στο πάτωμα της Βουλής των Ελλήνων για να ακούσει το αρχηγό του. Εκείνη την ώρα ο Α. Τσίπρας κατηγορούσε τους άλλους για το αδιέξοδο στη χώρα του επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί την διαπραγμάτευση με τους   εταίρους, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.