Ειδησεογραφικό site

Διχάζει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το «Κίνημα υπέρ Τσιόδρα»

65

Αναπάντεχους υποστηρικτές φαίνεται πως βρήκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς σε ντόμινο εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης το φαινόμενο δημόσιων τοποθετήσεων πρωτοκλασάτων στελεχών, τα οποία σπεύδουν να υποβάλουν δημόσια τα σέβη τους στον κ. Τσιόδρα για τις υπηρεσίες που προσφέρει προς τον ελληνικό λαό εν μέσω πανδημίας, τραβώντας μια σαφή διαχωριστική γραμμή με τον κομματικό Τύπο.

«Ακούω ευλαβικά τον κ. Τσιόδρα» δήλωσε χθες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, παρέχοντας ανοιχτά ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στον απόηχο δημοσιευμάτων φιλικά προσκείμενων στην Κουμουνδούρου το Σαββατοκύριακο, τα οποία εξαπέλυσαν μετωπική επίθεση κατά του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας. Τη σκυτάλη από τον κ. Φίλη στην ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και προβεβλημένο στέλεχος της ομάδας των 53, Ανδρέας Ξανθός, δηλώνοντας πως «ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας» και προσθέτοντας στην ίδια κατεύθυνση ότι «οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίησή τους».

Οι τοποθετήσεις των κ. Φίλη και Ξανθού, βαρύνουσες στην κομματική ιεραρχία -καθώς αμφότεροι αποτελούν στελέχη της αριστερής πτέρυγας- επιχειρούν να συντονιστούν με την σχεδόν καθολική αποδοχή του Καθηγητή Τσιόδρα από την ελληνική κοινωνία (89% στην τελευταία δημοσκόπηση), αμβλύνοντας παράλληλα τις εντυπώσεις από την «πολεμική» που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες από μερίδα κομματικών στελεχών εναντίον του λοιμωξιολόγου, με αιχμή το άρθρο και του Θανάση Καρτερού, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού επί ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα «Αυγή».

«Δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους. Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί» αναφέρει ο κ. Καρτερός, ενώ απευθυνόμενος στο εσωκομματικό ακροατήριο «κι εμείς ένα Τσιόδρα θα είχαμε σε αυτή τη θέση -αυτό από ευγενείς συριζαίους», καταλήγει.

Την ίδια ώρα, η μετωπική επίθεση κύκλων της Κουμουνδούρου προς τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας προκαλεί διάχυτο προβληματισμό και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενους στην «προεδρική» πτέρυγα, αφού να αποστασιοποιηθεί από αντίστοιχες διατυπώσεις επέλεξε χθες και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης. «Υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορεί να συμφωνεί ή να μη συμφωνεί κάποιος, αλλά είναι πολύ σημαντικό αυτές τις ώρες να αξιολογήσουμε ποια είναι τα πρωτεύοντα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τη δημόσια συζήτηση» τόνισε ο κ. Γιαννούλης. Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι «δεν εκπλήσσει κανέναν ο τρόπος που τοποθετείται ο κ. Καρτερός, αλλά δεν μπορεί αυτό να χρεώνεται κατ` επιλογή σε ένα κόμμα ή στον πρώην πρωθυπουργό», κάνοντας λόγο και για «μεμονωμένες φωνές», όπως στην περίπτωση των σχολίων της κ. Βουνάτσου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο για συμψηφισμό των νεκρών της πανδημίας με το Μάτι και την Μάνδρα

Τα σχόλια είναι κλειστά.