Ειδησεογραφικό site

Διχάζει η νέα φανέλα της Εθνικής – Ο σταυρός, η «σβάστικα» και η οργή στο Twitter

62

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε η παρουσίαση της νέας φανέλας της Εθνικής Ελλάδας που θα κάνει ντεμπούτο σήμερα στον πρώτο αγώνα του ομίλου για τα προκριμάτικα του Euro 2024 με αντίπαλο το Γιβραλτάρ.

Η παρουσίαση με μότο «Όλη Ελλάδα σε μια φανέλα» έγινε από τον προπονητή της ομάδας Γκουστάβο Πογιέ ο οποίος αποκάλυψε το νέο μοτίβο της φανέλας.

Αλλά όπως φαίνεται δεν κέρδισε τις εντυπώσεις και αυτό γιατί σε άλλους θύμισε τη σημαία της Φινλανδίας και σε άλλους σβάστικα.

Μια πρώτη αντίδραση ήρθε από το ΜέΡΑ25 το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις».

Όπως σημείωνεται στην ανακοίνωση, η φανέλα αποτελεί «μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού», ενώ μνημονεύει και τον στίχο του Τζίμη Πανούση “Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…”συμπληρώνοντας πως «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες». Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κ. Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις. Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Οργή στο Twitter

Και μετά ήρθε η σειρά του twitter, με πολλούς χρήστες να αφήνουν το δικό τους σχόλιο για τη νέα εμφάνιση της Εθνικής

Δεν έμεινε πίσω όμως και το facebook με τους χρήστες να αφήνουν τα σχόλιά τους.

</p.childnodes.length;f++){var>

Τα σχόλια είναι κλειστά.