Ειδησεογραφικό site

Διαβατά: Οι πρόσφυγες έστησαν νέο καταυλισμό

21

Αυτοσχέδιο καταυλισμό μπροστά από τη δομή των Διαβατών έχουν στήσει για δεύτερη νύχτα οι πρόσφυγες μετά και τη λήξη των επεισοδίων με την αστυνομία. Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να καταφέρουν να κατευθυνθούν προς τα σύνορα.

Περισσότερα από 600 άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή νωρίτερα συγκέντρωσαν σκουπίδια τους και τα έκαψαν. Ένα μαύρο πέπλο καπνού σκέπασε το σημείο, και τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα μετανάστες βλέπωντας τη φωτιά να ξεφεύγει προσπάθησαν να την σβήσουν.

Yπενθυμίζεται ότι λίγο μετά της 2 το μεσημέρι ομάδα προσφύγων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ώστε να προχωρήσουν με κατεύθυνση προς την Ειδομένη και την αστυνομία με απαντά με δακρυγόνακαι χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος. Οι πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν από ψευτικές αναφορές επιτήδειων στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες τα σύνορα στην Ειδομένη θα άνοιγαν την Παρασκευή το μεσημέρι. Πάντως, αποχώρησαν από το Σταθμό Λαρίσης όλοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μετέφεραν πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα αποκατασταθούν πλήρως από το Σάββατο. Το μοναδικό δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες είναι στις 11.55 το βράδυ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν θεαματικά πλάνα από drone που δείχνουν τι συμβαίνει πέριξ της δομής φιλοξενίας στα Διαβατά, με ένα «χωριό» από σκηνές να έχει δημιουργηθεί. Στα πλάνα διακρίνεται και ο καπνός από τη φωτιά που έβαλαν οι πρόσφυγες σε απορρίμματα

Τα σχόλια είναι κλειστά.