Ειδησεογραφικό site

Διαθέσιμη και επίσημα η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για το επίδομα θέρμανσης

186

Βήμα – βημα πώς θα φτάσετε στην αίτηση – Ποιοι δικαιούνται και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα θέρμανσης

Διαθέσιμη είναι πλέον και επισήμως η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ λίγο μετά τις 9 το πρωί.

oil1

Η εφαρμογή είχε ανοίξει μεν («για τα μάτια» όμως μόνον) από το Σάββατο το πρωί στο aade.gr γιατί αυτό είχε εξαγγείλει από την Παρασκευή ήδη η αρμόδια υφυπουργός κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, αλλά ενώ έμπαιναν με τους κωδικούς τους οι ενδιαφερόμενοι, δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί όμως της Δευτέρα η εφαρμογή είναι πλέον πλήρως λειτουργική για να υποδεχθεί τις αιτήσεις όσων σπεύσουν να τις υποβάλουν μέχρι 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να εισπράξουν την α΄δόση του επιδόματος στις 15 Φεβρουαρίου –δηλαδή 5 μήνες αφότου ξεκίνησε η αγορά πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.

Για να κάνουν τις αιτήσεις τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν κατευθείαν στην ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm.
Αλλιώς, θα πρέπει να μπουν στην αρχική σελίδα www.aade.gr για να βρουν και να επιλέξουν τις Υπηρεσίες προς τους «Πολίτες» που, ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή που χρησιμοποιούν, εμφανίζεται είτε επάνω δεξιά, είτε κάτω-κάτω αφού ανοίξουν και μπουν στο «Μενού».

oil2

Αν φαίνεται η ένδειξη «ΠΟΛΙΤΕΣ» πάνω δεξιά, την επιλέγουν και μετά κάνουν «κλικ» στα «Επιδόματα» και, στη συνέχεια, «Επίδομα Πετρελαίου»

oil3

Εάν δεν φαίνεται η ένδειξη «ΠΟΛΙΤΕΣ» πάνω δεξιά, τότε πρέπει να επιλέξουν «ΜΕΝΟΥ» πάνω αριστερά.

Ανοίγει τότε μια λίστα επιλογών και η προτελευταία λέει «Πολίτες». Από εκεί επιλέγουν «ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ» και μετά «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης».

oil5
oil6

Στη συνέχεια εμφανίζεται –επιτέλους- η επιλογή «Είσοδος στην εφαρμογή» και κάνουν είσοδο, αφού μελετήσουν τις σχετικές οδηγίες.

oil7

Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φ.Ε. – Πράξεων Προσδιορισμού Φόρου των τελευταίων πέντε (5) ετών.

oil8
oil9

Από εκεί θα μπορέσουν να συμπληρώσουν την αίτηση και να λάβουν αποδεικτικό υποβολής της.

Αν όλα πάνε καλά, για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει, μεταξύ άλλων:

– να έχουν αγοράσει ήδη πετρέλαιο θέρμανσης (η προκαταβολή έχει καταργηθεί)
– να μην ήταν φιλοξενούμενοι πέρυσι
– να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
– να δηλώσουν ΙΒΑΝ λογαριασμού στο όνομα του δικαιούχου (αν δηλώσει και άλλος τον ίδιον όμως δεν παίρνει κανείς τους το επίδομα). Σημειώνεται ότι το επίδομα είναι ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με χρέη στο δημόσιο, οπότε οι περισσότεροι δεν έχουν λόγο να δηλώσουν ΙΒΑΝ συγγενούς τους.
– να δηλώσουν τον αριθμό μετρητή παροχής ρεύματος για το ακίνητο που επιδοτείται (αν δηλώσουν τον ίδιο αριθμό πάνω από δύο ενδιαφερόμενοι, αποκλείονται όλοι τους).
– να μην εμπίπτουν στον Φόρο Πολυτελείας, να μην έχουν ΙΧ πάνω από 1929 κυβικά ή να μην έχουν πάνω από 2 ΙΧ αυτοκίνητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.