Ειδησεογραφικό site

Διαρροή υδροχλωρικού οξέος στη Φρανκφούρτη: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

3.025

Χάος στους δρόμους, καθώς η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην περιοχή  – Προβλήματα και με τις συγκοινωνίες

Σειρήνες ηχούν σε δύο μεγάλες βιομηχανικές περιοχές (Nied – Griesheim) στην Φρανκφούρτη, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει προκύψει διαρροή υδροχλωρικού οξέος από ανατροπή φορτηγού.

Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»  οι πυροσβεστικές δυνάμεις προειδοποιούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα – κλιματισμό, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία. Το σοβαρό περιστατικό λαμβάνει χώρα στο βιομηχανικό πάρκο της περιφέρειας της Φρανκφούρτης στο Griesheim.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω tweet, ενημερώνει για το περιστατικό τους πολίτες.

frankfurt_oksi
xartis_frankfurt
Χάρτης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με τις περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό από την διαρροή στη Φρανκφούρτη

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όπως αναμεταδίδει ο γερμανικός Τύπος, «οι τελευταίες μετρήσεις ήταν αρνητικές».

Όπως ανακοίνωσε η επηρεαζόμενη εταιρεία «Weylchem Griesheim GmbH», οι ατμοί του υδροχλωρικού οξέος είναι τοξικοί με εισπνοή και μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις σε όξινα εγκαύματα και βλάβες στα μάτια.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί και κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να διέλθει, με το περιστατικό να έχει επηρεάσει μέχρι και τις συγκοινωνίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.