Ειδησεογραφικό site

Διαψεύδει η Κομισιόν τα αρνητικά σχόλια Γιούνκερ για Μέι

56

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα δημοσιεύματα που αφορούν αρνητικά και υποτιμητικά σχόλια του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την Βρετανή πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μετά το δείπνο τους στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης.

Το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η Μέι έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit και τη μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της, καθώς ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ, για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε σχολιάσει πως η Βρετανή πρωθυπουργός δείχνει μελαγχολική και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «σπάζοντας» το πρωτόκολλό της, σχολίασε την διαρροή κατά την καθημερινή ενημέρωση Τύπου, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να δηλώνει τα εξής: «Συνήθως δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνουμε. Κάποιοι θέλουν να δείχνουν πάντα εμάς, για να προωθήσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες και ατζέντες. Θα το εκτιμούσαμε αν μας αφήσουν ήσυχους, διότι έχουμε πολλή δουλειά και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό. Να ξεκαθαρίσω πως ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτές τις λέξεις και δεν ακολουθούμε μια εκδικητική πολιτική για το Brexit, αλλά εργαζόμαστε για μια δίκαιη λύση».

Φαίνεται πως το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung προκάλεσε έντονη ενόχληση στους κόλπους της Επιτροπής, καθώς η πάγια πρακτική είναι ότι δημοσιεύματα του Τύπου δεν σχολιάζονται.

Πάντως, παρά τις επίμονες ερωτήσεις Βρετανών δημοσιογράφων για το ποιος ακριβώς είναι αυτός που προσπαθεί να προωθήσει την ατζέντα του/της με τέτοιες διαρροές, η Επιτροπή δεν σχολίασε περαιτέρω.

Τα σχόλια είναι κλειστά.