Ειδησεογραφικό site

Η 3η Σεπτέμβρη γέννησε το ΠΑΣΟΚ

135

Γράφει ο Κώστας Ξυλούρης τέως πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως
και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

Μετά από ένα πολυτάραχο ταξίδι 48 ολόκληρων χρόνων και αφού πέρασαν από την Ελλάδα αρκετές κοινωνικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις εκσυχρονισμού και ανάπτυξης, το ΠΑΣΟΚ έρχεται ξανά να συνεχίσει με τις Αξίες και τις Αρχές της  ιστορικής Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση , αυτό είναι το τρίπτυχο που έχει ριζώσει βαθιά στη συνείδηση του λαού .

Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ήρθε να αποτελέσει μια προοδευτική τομή για την δημοκρατική παράταξη από έναν πολιτικό που επέλεξε να μην ακολουθήσει το κόμμα του πατέρα του.

Με τόλμη και αυτοπεποίθηση  ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε ένα κίνημα λαού γιατί πίστευε ακράδαντα ότι αυτό το κίνημα θα μπορούσε να αλλάξει την Ελλάδα από άκρη  σε άκρη δικαιώνοντας έναν λαό που είχε υποστεί τα δεινά απο κακουχίες , δικτατορίες και ταπεινώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κεντρικό άξονα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

Με την ΑΛΛΑΓΗ του 1981  η χώρα μας γύρισε σελίδα αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και κατεστημένα που είχαν διχάσει τον λαό και άνοιξε τον δρόμο για την αδιατάρακτη συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης .

Το ΠΑΣΟΚ στη διαδρομή του πέρασε από πολλές συμπληγάδες, εξωτερικων και εσωτερικών κρίσεων, και απέδειξε περίτρανα ότι αντέχει στη διάρκεια του χρόνου και επανέρχεται ξανά για να υπογράψει ένα ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με τον λαό !

Το ΠΑΣΟΚ και σήμερα πρωτοπορεί στην ανάδειξη λύσεων των συσωρευμένων προβλημάτων που δημιούργησαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι επιτακτική ανάγκη για μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα αποκαταστήσει την πίστη ενός λαού που διψάει για ΑΛΛΑΓΗ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ και θα δώσει ευκαιρίες στη ΝΕΑ γενιά και σε όλους τους Έλληνες.

Η 3η του Σεπτέμβρη ήταν

η αφετηρία για να αποκτήσουμε μία νέα κουλτούρα, να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση και την απειλή από εξωτερικούς παράγοντες και να δώσουμε μια άλλη διάσταση στις διαχρονικές αξίες, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κάνοντας μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με …μπροστάρηδες την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

Ο νέος πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, πληροί τις προϋποθέσεις για να σηκώσει την σημαία του ΠΑΣΟΚ πιο ψηλά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γκρεμίσουμε τα τείχη που έχουν δημιουργήσει τα κατεστημένα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ  σε μία ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ !

Τα σχόλια είναι κλειστά.