Ειδησεογραφικό site

Der Spiegel: «Oι Έλληνες καταψήφισαν την Άνγκελα Μέρκελ»

36

«Oι Έλληνες καταψήφισαν την Άνγκελα Μέρκελ», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης, αναφέρει πως, οι Βρυξέλλες υπέστησαν σοκ από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γερμανικό περιοδικό έχει αναρτήσει και μία φωτογραφία με το σύνθημα: «Καληνύχτα κυρία Μέρκελ» που αναγράφεται σε πλακάτ που κραδαίνει μία Ελληνίδα πανηγυρίζοντας χθες μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι υπό καθεστώς ανωνυμίας έσπευσαν να επισημάνουν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν η απάντηση των Ελλήνων στα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η πολιτική του Βερολίνου στην Ελλάδα, το «Spiegel» διερωτάται για την στάση που θα κρατήσει, από εδώ και ο εξής, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές.

«Μία οπισθοχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από την δρόμο των μεταρρυθμίσεων», γράφει το περιοδικό, «θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην σταθερότητα της ευρωζώνης αφυπνίζοντας παρόμοια αντιμνημονιακά κινήματα σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.